autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g făină, 1 pliculeţ praf copt, 1/2 lingură bicarbonat, 2 ouă, 150 g unt rece tăiat cuburi, 150 g zahăr pudra, Pentru umplutură:, 1 kg brânză de vaci grasă, 300 gr smântână 20 % grăsime, 2 ouă, 400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, piersici din compot (jumătăţi)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm aluatul la rece 30 minute.



Pentru umplutură, amestecăm brânza, smântâna, ouăle şi zahărul pudră. Scoatem aluatul de la rece şi îmbrăcăm o formă de tartă, ridicând aluatul şi pe margini.



Turnăm umplutura peste aluat, apoi aşezăm piersicile peste umplutură. Dăm tarta la copt 35-40 minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin. Lăsăm tarta să se răcească complet, apoi o dăm la rece. Este minunată şi foarte cremoasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce de vaci si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu cascaval si carne de pui

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu

5 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g făină
  • 1 pliculeţ praf copt
  • 1/2 lingură bicarbonat
  • 2 ouă
  • 150 g unt rece tăiat cuburi
  • 150 g zahăr pudra
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci grasă
  • 300 gr smântână 20 % grăsime
  • 2 ouă
  • 400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • piersici din compot (jumătăţi)

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cozonac steluta