autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g făină, 1 pliculeţ praf copt, 1/2 lingură bicarbonat, 2 ouă, 150 g unt rece tăiat cuburi, 150 g zahăr pudra, Pentru umplutură:, 1 kg brânză de vaci grasă, 300 gr smântână 20 % grăsime, 2 ouă, 400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, piersici din compot (jumătăţi)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm aluatul la rece 30 minute.



Pentru umplutură, amestecăm brânza, smântâna, ouăle şi zahărul pudră. Scoatem aluatul de la rece şi îmbrăcăm o formă de tartă, ridicând aluatul şi pe margini.



Turnăm umplutura peste aluat, apoi aşezăm piersicile peste umplutură. Dăm tarta la copt 35-40 minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin. Lăsăm tarta să se răcească complet, apoi o dăm la rece. Este minunată şi foarte cremoasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce de vaci si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Salata Mos Craciun

Salata Mos Craciun

Fierbeti legumele, le scurgeti, le tocati marunt si le amestecati cu porumbul si mazarea. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Ciorba de porc ardeleneasca

Ciorba de porc ardeleneasca

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe. Se

31 voturi    12 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g făină
  • 1 pliculeţ praf copt
  • 1/2 lingură bicarbonat
  • 2 ouă
  • 150 g unt rece tăiat cuburi
  • 150 g zahăr pudra
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci grasă
  • 300 gr smântână 20 % grăsime
  • 2 ouă
  • 400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • piersici din compot (jumătăţi)

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Valurile Dunarii