Tarta cu branza si zmeura

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza si zmeura

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 130 g unt (80%)
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 ml smantana (20%)
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 100 g zmeura
  • esenta de trandafiri
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul si zaharul iar la final se inglobeaza oul. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul si se tapeteaza tava de tarta presand bine aluatul pe margine, fara a unge tava deoarece in timpul coacerii aluatul se va desprinde singur de pe peretii tavii.

Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute. Incalzim cuptorul la 175 g C si introducem aluatul la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava si se da deoparte.

Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Se separa ouale, iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga esenta de trandafiri (o puteti inlocui cu orice alta aroma). Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga la branza. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se marunteste zmeura (eu am folosit congelata, dar puteti folosi si proaspata). Se pune intr-o craticioara pe foc, se adauga o lingurita de apa si se amesteca pana se formeaza un sos mai gros. Optional, sosul de zmeura se poate strecura (eu nu am facut-o).

Sosul se repartizeaza cu o lingura peste compozitia de branza, iar pentru efectul marmorat se trece o tepusa de frigaruie (sau chiar o scobitoare/ varf de cutit) printre straturi.

Tarta se coace cca 35 - 40 de minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise