autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza si zmeura

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, , 250 g faina, 130 g unt (80%), 80 g zahar, 1 ou, , Umplutura:, 400 g branza de vaci, 100 ml smantana (20%), 50 ml frisca lichida, 2 oua, 40 g zahar, 100 g zmeura, esenta de trandafiri, 1 praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul si zaharul iar la final se inglobeaza oul. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul si se tapeteaza tava de tarta presand bine aluatul pe margine, fara a unge tava deoarece in timpul coacerii aluatul se va desprinde singur de pe peretii tavii.



Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute. Incalzim cuptorul la 175 g C si introducem aluatul la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava si se da deoparte.



Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Se separa ouale, iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga esenta de trandafiri (o puteti inlocui cu orice alta aroma). Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga la branza. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se marunteste zmeura (eu am folosit congelata, dar puteti folosi si proaspata). Se pune intr-o craticioara pe foc, se adauga o lingurita de apa si se amesteca pana se formeaza un sos mai gros. Optional, sosul de zmeura se poate strecura (eu nu am facut-o).



Sosul se repartizeaza cu o lingura peste compozitia de branza, iar pentru efectul marmorat se trece o tepusa de frigaruie (sau chiar o scobitoare/ varf de cutit) printre straturi.



Tarta se coace cca 35 - 40 de minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.



Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru.Se

13 voturi    7 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza),

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2015

    Frisca nu se bate iar temperatura la care se coace tarta este 175 g C.

  • Fara foto

    Petru Odageriu , 10 octombrie 2014

    La ce temperaturao bagam a 2oara la cuptor?150 Csau mai mare?

  • Fara foto

    Anca Bunea , 10 martie 2014

    La ce temperaturao bagam a 2oara la cuptor?150 Csau mai mare?

    • Fara foto

      Maria Comanici , 10 martie 2014

      frisca se bate in prealabil sau se amesteca cu branza asa cum e

    • Marilena_Aliman

      Marilena_Aliman (Bucatar sef) , 09 martie 2014

      Tarta perfecta, felicitari!

    • Fara foto

      Claudia (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Excelenta!

    • Fara foto

      Livia (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Arata divin, bv Cocutza!

    • Fara foto

      GinaB (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Este exact pe gustul meu , arata minunat si trebuie musai sa o incerc si eu( dupa post).Succes si cat mai multe retete delicioase!!!

    • Fara foto

      Mihaela Catana , 05 martie 2014

      Arată foarte bine!

    • Fara foto

      Mircea (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Pictura pe tarta, sigur o incerc!!!

    • Fara foto

      Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Draga mea, te astept cu tarta asta neaparat.

    • Fara foto

      Maria (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Pe asta am testat-o deja, este incredibil de buna! Iti doresc mult succes.

    • Fara foto

      Gicu (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Fata, cum arata tarta asta....

    • Fara foto

      Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Tarta pare pictata, arata foarte bine.

    • Fara foto

      Luciana (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Sper ca aceasta sa fie urmatoarea prajitura pe care o vom testa, pare delicioasa, felicitari!

    • Fara foto

      Dimitra (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Zmeura!!??? Could it be everyday spring? No time for job, time for cooking!!

    • Fara foto

      Raluca (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Tarta este irezistibila!

    • Fara foto

      Carmen (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Cine nu e convins ca si gastronomia e o arta, aceasta tarta e argumentul. Gustul nu poate fi decat fenomenal. O portie, nu...doua...mai bine toata va rog.

    • Fara foto

      Alexandru Ghetu , 05 martie 2014

      yamiiiii...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

22 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 130 g unt (80%)
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 ml smantana (20%)
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 100 g zmeura
  • esenta de trandafiri
  • 1 praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in

6 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Frisca nu se bate iar temperatura la care se coace tarta este 175 g C.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu banane