autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza si zmeura

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, , 250 g faina, 130 g unt (80%), 80 g zahar, 1 ou, , Umplutura:, 400 g branza de vaci, 100 ml smantana (20%), 50 ml frisca lichida, 2 oua, 40 g zahar, 100 g zmeura, esenta de trandafiri, 1 praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul si zaharul iar la final se inglobeaza oul. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul si se tapeteaza tava de tarta presand bine aluatul pe margine, fara a unge tava deoarece in timpul coacerii aluatul se va desprinde singur de pe peretii tavii.



Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute. Incalzim cuptorul la 175 g C si introducem aluatul la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava si se da deoparte.



Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Se separa ouale, iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga esenta de trandafiri (o puteti inlocui cu orice alta aroma). Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga la branza. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se marunteste zmeura (eu am folosit congelata, dar puteti folosi si proaspata). Se pune intr-o craticioara pe foc, se adauga o lingurita de apa si se amesteca pana se formeaza un sos mai gros. Optional, sosul de zmeura se poate strecura (eu nu am facut-o).



Sosul se repartizeaza cu o lingura peste compozitia de branza, iar pentru efectul marmorat se trece o tepusa de frigaruie (sau chiar o scobitoare/ varf de cutit) printre straturi.



Tarta se coace cca 35 - 40 de minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.



Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2015

    Frisca nu se bate iar temperatura la care se coace tarta este 175 g C.

  • Petru Odageriu , 10 octombrie 2014

    La ce temperaturao bagam a 2oara la cuptor?150 Csau mai mare?

  • Anca Bunea , 10 martie 2014

    La ce temperaturao bagam a 2oara la cuptor?150 Csau mai mare?

    • Maria Comanici , 10 martie 2014

      frisca se bate in prealabil sau se amesteca cu branza asa cum e

    • Marilena_Aliman

      Marilena_Aliman (Bucatar sef) , 09 martie 2014

      Tarta perfecta, felicitari!

    • Claudia (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Excelenta!

    • Livia (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Arata divin, bv Cocutza!

    • GinaB (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Este exact pe gustul meu , arata minunat si trebuie musai sa o incerc si eu( dupa post).Succes si cat mai multe retete delicioase!!!

    • Mihaela Catana , 05 martie 2014

      Arată foarte bine!

    • Mircea (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Pictura pe tarta, sigur o incerc!!!

    • Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Draga mea, te astept cu tarta asta neaparat.

    • Maria (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Pe asta am testat-o deja, este incredibil de buna! Iti doresc mult succes.

    • Gicu (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Fata, cum arata tarta asta....

    • Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Tarta pare pictata, arata foarte bine.

    • Luciana (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Sper ca aceasta sa fie urmatoarea prajitura pe care o vom testa, pare delicioasa, felicitari!

    • Dimitra (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Zmeura!!??? Could it be everyday spring? No time for job, time for cooking!!

    • Raluca (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Tarta este irezistibila!

    • Carmen (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Cine nu e convins ca si gastronomia e o arta, aceasta tarta e argumentul. Gustul nu poate fi decat fenomenal. O portie, nu...doua...mai bine toata va rog.

    • Alexandru Ghetu , 05 martie 2014

      yamiiiii...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

23 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 130 g unt (80%)
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 ml smantana (20%)
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 100 g zmeura
  • esenta de trandafiri
  • 1 praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in

7 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Frisca nu se bate iar temperatura la care se coace tarta este 175 g C.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu prune