Ingrediente
Aluat:, , 250 g faina, 130 g unt (80%), 80 g zahar, 1 ou, , Umplutura:, 400 g branza de vaci, 100 ml smantana (20%), 50 ml frisca lichida, 2 oua, 40 g zahar, 100 g zmeura, esenta de trandafiri, 1 praf sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
23 voturi
Mod de preparare
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute. Incalzim cuptorul la 175 g C si introducem aluatul la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava si se da deoparte.
Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Se separa ouale, iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga esenta de trandafiri (o puteti inlocui cu orice alta aroma). Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga la branza. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se marunteste zmeura (eu am folosit congelata, dar puteti folosi si proaspata). Se pune intr-o craticioara pe foc, se adauga o lingurita de apa si se amesteca pana se formeaza un sos mai gros. Optional, sosul de zmeura se poate strecura (eu nu am facut-o).
Sosul se repartizeaza cu o lingura peste compozitia de branza, iar pentru efectul marmorat se trece o tepusa de frigaruie (sau chiar o scobitoare/ varf de cutit) printre straturi.
Tarta se coace cca 35 - 40 de minute, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.
Maria Comanici , 10 martie 2014
frisca se bate in prealabil sau se amesteca cu branza asa cum e
Marilena_Aliman (Bucatar sef) , 09 martie 2014
Tarta perfecta, felicitari!
Claudia (Bucatar sef) , 06 martie 2014
Excelenta!
Livia (Bucatar sef) , 06 martie 2014
Arata divin, bv Cocutza!
GinaB (Bucatar sef) , 06 martie 2014
Este exact pe gustul meu , arata minunat si trebuie musai sa o incerc si eu( dupa post).Succes si cat mai multe retete delicioase!!!
Mihaela Catana , 05 martie 2014
Arată foarte bine!
Mircea (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Pictura pe tarta, sigur o incerc!!!
Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Draga mea, te astept cu tarta asta neaparat.
Maria (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Pe asta am testat-o deja, este incredibil de buna! Iti doresc mult succes.
Gicu (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Fata, cum arata tarta asta....
Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Tarta pare pictata, arata foarte bine.
Luciana (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Sper ca aceasta sa fie urmatoarea prajitura pe care o vom testa, pare delicioasa, felicitari!
Dimitra (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Zmeura!!??? Could it be everyday spring? No time for job, time for cooking!!
Raluca (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Tarta este irezistibila!
Carmen (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Cine nu e convins ca si gastronomia e o arta, aceasta tarta e argumentul. Gustul nu poate fi decat fenomenal. O portie, nu...doua...mai bine toata va rog.
Alexandru Ghetu , 05 martie 2014
yamiiiii...