autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Baza:, 150 g brinza de vaci, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, virf de cutit sare, 1 pliculet zahar vanilat, 75 g zahar, 300 g faina, 1 pliculet (10 g) praf de copt, , Umplutura:, 500g branza de vaci, 200g zahar, 2oua, cateva linguri de smantana (optional), esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Baza:
Se amesteca intr-un vas brinza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de brinza si se framinta, dar nu prea mult, efectiv citeva minute, cit nu se mai lipeste aluatul de miini.

Se pune aluatul in tava de tarta,lasand o bucata pentru decor.Se formeaza o bordura de cca 2 cm si se toarna deasupra compozitia de branza.
Bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii din care se formeaza un grilaj deasupra prajiturii.
Sau se decupeaza diverse forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Tarta de malai cu legume si branza

Tarta de malai cu legume si branza

Incalzim cuptorul la 200 grade si ungem o tava ptr tarta. Punem la incalzit laptele adaugam sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Strumfa, este branza de vaci proaspata. Am scris si la ingrediente. :)

  • Strumfa Bucatareste

    Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Foarte buna trebuie sa fie. O mica nelamurire am, ce fel de branza folosesti? Este sarata sau branza dulce..sau?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Foarte fina si aromata! Eu in lipsa de timp am ornat-o cu felioare de kiwi si frunze de menta.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Abia te astept cu impresii draga Cely!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Ingenioasa ideea. Am sa o incerc si eu

    • Fara foto

      kacetona (Bucatar) , 02 mai 2009

      Mi se pare foarte interesanta de aceea am si incercat-o. Acuma este in cuptor.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      N-am inteles comentariul,dar il iau ca pe un compliment! :) Multumesc!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      A! Imi cer scuze, stiu cine sunteti! Sunteti as, asul asilor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Baza:
  • 150 g brinza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • virf de cutit sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 200g zahar
  • 2oua
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Strumfa, este branza de vaci proaspata. Am scris si la ingrediente. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu limete si rom