autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Baza:, 150 g brinza de vaci, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, virf de cutit sare, 1 pliculet zahar vanilat, 75 g zahar, 300 g faina, 1 pliculet (10 g) praf de copt, , Umplutura:, 500g branza de vaci, 200g zahar, 2oua, cateva linguri de smantana (optional), esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Baza:
Se amesteca intr-un vas brinza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de brinza si se framinta, dar nu prea mult, efectiv citeva minute, cit nu se mai lipeste aluatul de miini.

Se pune aluatul in tava de tarta,lasand o bucata pentru decor.Se formeaza o bordura de cca 2 cm si se toarna deasupra compozitia de branza.
Bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii din care se formeaza un grilaj deasupra prajiturii.
Sau se decupeaza diverse forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • miha278 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Strumfa, este branza de vaci proaspata. Am scris si la ingrediente. :)

  • Strumfa Bucatareste

    Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Foarte buna trebuie sa fie. O mica nelamurire am, ce fel de branza folosesti? Este sarata sau branza dulce..sau?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Foarte fina si aromata! Eu in lipsa de timp am ornat-o cu felioare de kiwi si frunze de menta.

    • miha278 (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Abia te astept cu impresii draga Cely!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Ingenioasa ideea. Am sa o incerc si eu

    • kacetona (Bucatar) , 02 mai 2009

      Mi se pare foarte interesanta de aceea am si incercat-o. Acuma este in cuptor.

    • miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      N-am inteles comentariul,dar il iau ca pe un compliment! :) Multumesc!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      A! Imi cer scuze, stiu cine sunteti! Sunteti as, asul asilor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Baza:
  • 150 g brinza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • virf de cutit sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 200g zahar
  • 2oua
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Strumfa, este branza de vaci proaspata. Am scris si la ingrediente. :)

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Hot cross buns