autor:

Victoria Gabriela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu capsuni si crema de smantana

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
Pentru Blat:, 150 gr unt, 1 ½ cană făină (folosiți o cană normală de 250 ml.) + 1 lingură făină pentru frământat, ½ cană smântână (125 ml), ½ linguriță praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare, Pentru Umplutură:, 2 - 3 căni căpșuni feliate (cca.500 gr.), 1 cană smântână (250 ml ), 1 cană zahăr, 2 ouă, 3 linguri făină (sau amidon alimentar), 1 lingură griș, 2 plicuri zahăr vanilat, Opțional pentru decor: 8 -10 căpșuni proaspete, zahăr pudră și frunze de mentă

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:

-Se topește untul, fie pus într-un castron în cuptorul cu microunde, fie într-un vas mic (ibric) la foc foarte moale, după care se lasă să se răcească.

-Într-un castron/ bol se pune făina cernută și se amestecă cu praful de copt.

-Peste făină se adaugă untul topit și răcit, smântâna, după care se omogenizează cu ajutorul unei palete/ lingură de lemn până începe să se lege puțin.

-Se frământă apoi aluatul cu mâna 3-4 minute, fie pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, fie direct în vasul de frământat (așa cum am procedat eu) în care se mai presară după caz, cca 1 lingură de făină. Va rezultat un aluat moale, care nu se lipește.

-Se învelește aluatul cu folie alimentară și se dă la rece, în frigider, până ce pregătim umplutura.

Umplutura:

-Se spală bine căpșunile, se taie codițele și se taie în felii nu foarte subțiri.

-Într-un bol se pune zahărul împreună cu smântână, ouăle, făina, zahărul vanilat și se amestecă bine până ce se omogenizează, cu ajutorul unui tel sau mixer.

Asamblare

-Se aprinde cuptorul și se încinge la 200 grd.C.

-După ce am terminat de pregătit umplutura, se scoate aluatul din frigider și se întinde fie cu mâna direct în tava de tartă (este mai bine dacă aveți una cu fundul detașabil), fie se întinde o foaie cu sucitorul, pe masa de lucru, după care se îmbracă tava cu ea. Aluatul trebuie să îmbrace și pereții tăvii pentru a putea pune umplutura. (Eu am folosit o tavă normală de tartă, cu diametrul 28 cm).

-Se presară o lingură de griș peste aluat.

-Se așează feliile de căpșuni și se distribuie uniform pe toată suprafața, peste blat.

-Se toarnă compoziția de umplutură peste căpșuni și se nivelează frumos.

-Deasupra, opțional se poate orna cu felii de căpșuni (așa cum am procedat eu).

-Se bagă tava în cuptorul încins la 200 grd.C și se coace aproximativ 40- 45 minute (în funcție de cuptor), sau până când se rumenește ușor deasupra.

-Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească bine (cca 1-2 ore) în formă.

-După ce s-a răcit bine, se scoate din formă fie înlăturând marginile detașabile (dacă ați folosit o astfel de formă), fie prin dublă răsturnare (puneți un platou deasupra, o răsturnați din tavă și apoi o re-răsturnați în poziția normală pe platoul de servit).

-După ce ați scos tarta din tavă este bine să o mai lăsați să se odihnească pe platou pentru a se întări bine încă vreo 2-3 ore până să o serviți.

-Înainte de servire se pudrează cu zahăr farin și se decorează după preferință cu căpșuni și frunze de mentă.

Mai multe detalii, fotografii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Lavinia Militaru , 12 iunie 2015

    45 de minute la 200 de grade ??? un aluat fraged ? Nu pot sa cred ! Scrum se face...

  • Daniela Dragoman Stoica , 08 iunie 2015

    Am testat reteta, a iesit exact ca in imagine si este foarte, foarte buna. Merita incercata!

  • Daniela_Dragoman Stoica

    Daniela_Dragoman Stoica (Bucatar sef) , 08 iunie 2015

    Am incercat reteta, e minunata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 150 gr unt
  • 1 ½ cană făină (folosiți o cană normală de 250 ml.) + 1 lingură făină pentru frământat
  • ½ cană smântână (125 ml)
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • Pentru Umplutură:
  • 2 - 3 căni căpșuni feliate (cca.500 gr.)
  • 1 cană smântână (250 ml )
  • 1 cană zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină (sau amidon alimentar)
  • 1 lingură griș
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Opțional pentru decor: 8 -10 căpșuni proaspete
  • zahăr pudră și frunze de mentă

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

23 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Daniela_Dragoman Stoica

Daniela_Dragoman Stoica (Bucatar sef)

Am incercat reteta, e minunata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
CLAFOUTIS CU ZMEURA