Tartă cu căpșuni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tartă cu căpșuni

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • esență de vanilie
  • o linguriță coajă rasă de lamăie
  • 8-10 linguri făină
  • 200 gr capșuni
  • zahăr farin pentru pudrat

Mod de preparare

O rețetă minunată de tartă pe care o indrăgesc și cei mici și cei mari. La mine in familie se manincă instant de fiecare dată.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat spumă albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile mixand mereu după fiecare, apoi uleiul, esența, coaja de lămaie. Pină acum am folosit mixer..in momentul asta lasăm mixerul deoparte și vom folosi un tel normal ori o lingură și vom incorpora făina care a fost cernută in prealabil. Se foloseste ce fel de tavă doriți (mie imi place să fac tarta in tavă rotundă si folosesc una de 24 cm circumferință pe care o tapetați fie cu hartie de copt fie cu unt și făina. Se pune compoziția in tavă si apoi se pun capșunile taiate sferturi sau cit vă lasă inima...:) si se dă la cuptor la 180”C (incălzit in prealabil). Se coace aprox 25 min, insă diferă de la un cuptor la altul așa că vă sfătuiesc să faceți testul cu scobitoarea.

Eu mă mai ghidez și după cum arată...dacă s-a desprins ușor de pe marginea tăvii e gata..:)

Se lasă la racit și apoi se pudreaza cu zahar farin si se ornează după preferință...

Spor și toate cele bune...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise