autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Tartă cu căpșuni

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Ingrediente
6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri ulei, esență de vanilie,o linguriță coajă rasă de lamăie, 8-10 linguri făină, 200 gr capșuni, zahăr farin pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

O rețetă minunată de tartă pe care o indrăgesc și cei mici și cei mari. La mine in familie se manincă instant de fiecare dată.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat spumă albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile mixand mereu după fiecare, apoi uleiul, esența, coaja de lămaie. Pină acum am folosit mixer..in momentul asta lasăm mixerul deoparte și vom folosi un tel normal ori o lingură și vom incorpora făina care a fost cernută in prealabil. Se foloseste ce fel de tavă doriți (mie imi place să fac tarta in tavă rotundă si folosesc una de 24 cm circumferință pe care o tapetați fie cu hartie de copt fie cu unt și făina. Se pune compoziția in tavă si apoi se pun capșunile taiate sferturi sau cit vă lasă inima...:) si se dă la cuptor la 180”C (incălzit in prealabil). Se coace aprox 25 min, insă diferă de la un cuptor la altul așa că vă sfătuiesc să faceți testul cu scobitoarea.

Eu mă mai ghidez și după cum arată...dacă s-a desprins ușor de pe marginea tăvii e gata..:)

Se lasă la racit și apoi se pudreaza cu zahar farin si se ornează după preferință...

Spor și toate cele bune...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Slim cu capsuni

Tarta Slim cu capsuni

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider

21 voturi    16 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni

Tarta cu capsuni

Porniti cuptorul cu 20 minute inainte de a coace tarta. Puneti faina, untul si margarina in vasul

7 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Machidon Gigi , 30 mai 2014

    eu nu

  • Fara foto

    Dana Sunea , 27 mai 2014

    incercati si voi

  • Fara foto

    DANIELA (Chef de cuisine) , 26 mai 2014

    Usor de facut si super buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      Arata foarte bine, usor de preparat!

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

      multumesc Mihaela..

    • Mihaela_Ilie

      Mihaela_Ilie (Maestru bucatar) , 29 octombrie 2013

      Delicioasa si sanatoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • esență de vanilie,o linguriță coajă rasă de lamăie
  • 8-10 linguri făină
  • 200 gr capșuni
  • zahăr farin pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

DANIELA (Chef de cuisine)

Usor de facut si super buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Jeleu agar agar