Tarta cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tarta cu capsuni

Ingrediente

  • Aluat: 175 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g margarina pentru gatit
  • 2 lingurite zahar
  • un galbenus de ou. Umplutura: 1 ou
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • câteva picaturi esenta de vanilie
  • 450 g capsuni proaspete taiate felii
  • frunze de menta.

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu 20 minute inainte de a coace tarta. Puneti faina, untul si margarina in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pâna când obtineti un aluat sfarâmicios. Adaugati zaharul, apoi galbenusul si suficienta apa cât sa se faca un aluat nu prea moale. Framântati aluatul câteva minute, acoperiti-1 si lasati-1 sa se raceasca in frigider o jumatate de ora. Intindeti aluatul in foaie, asezati foaia intr-o forma de tarta cu diametrul de circa 23 cm si coaceti aluatul 15-20 minute in cuptorul preincalzit. Lasati-l sa se raceasca. Pentru a prepara umplutura, frecati zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pâna când devin o spuma de un galben pal. Adaugati treptat faina, apoi laptele. Puneti compozitia intr-o craticioara si fierbeti-o la foc mic 3-4 minute, amestecând continuu. Adaugati esenta de vanilie, acoperiti crema si lasati-o sa se raceasca. Când crema s-a racit complet, amestecati-o din nou cu mixerul sau cu telul, pâna se omogenizeaza, apoi turnati-o in forma de tarta. Puneti-o la frigider cât timp taiati capsunile. Asezati feliile de capsuni deasupra tartei, ornati cu frunze proaspete de menta si serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise