Tarta cu capsuni si crema de branza

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni si crema de branza

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 si 1/3 cani de faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -8 linguri de unt (sau margarina) moale scos din timp de la frigider
  • -3 linguri de apa
  • -200 grame de branza crema
  • -3/4 cana zahar
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2 lingurita esenta de migdale
  • -1/4 cana migdale zdrobite
  • -4 cani de capsuni taiate in jumatati
  • -1 pachetel de glazura rosie pentru tort Dr.Oetker
  • -250 ml de apa( pentru glazura)
  • -2 linguri de zahar

Mod de preparare

Aluatul de tarta

Intr-un bol se amesteca faina si sarea.

Se adauga untul moale si se amesteca bine pana s-a inglobat toata faina.

Se adauga treptat apa.

Aluatul astfel obtinut se lasa la frigider 30 de minute.

Se intinde o foaie care se pune intr-o tava de tarta rotunda cu diametrul de 23 cm.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade cca 15 minute sau pana ia o culoare aurie.

Tarta se lasa sa se raceasca in timp ce se prepara crema.

Branza crema se mixeaza cu zaharul pana se omogenizeaza.

Se adauga esentele de vanilie si migdale.

Frisca se bate bine apoi se adauga la crema de branza impreuna cu migdalele.

Crema astfel obtinuta se toarna peste tarta si se lasa sa se raceasca la frigider 2-3 ore pana se intareste.

Se decoreaza cu jumatatile de capsuni peste care se toarna glazura.

Pachetelul de glazura se amesteca mai intai cu apa si 2 linguri de zahar.

Se pune sa fiarba la foc mic , amestecand incontinuu.

Se fierbe 1 minut si se lasa sa se raceasca 1 minut.

Se pune cu lingura peste capsuni, incepand din centrul prajiturii.

Se lasa la frigider pana se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor