Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 si 1/3 cani de faina, -1/2 lingurita de sare, -8 linguri de unt (sau margarina) moale scos din timp de la frigider, -3 linguri de apa, -200 grame de branza crema, -3/4 cana zahar, -1 lingurita esenta de vanilie, -1 cana de frisca lichida, -1/2 lingurita esenta de migdale, -1/4 cana migdale zdrobite, -4 cani de capsuni taiate in jumatati, -1 pachetel de glazura rosie pentru tort Dr.Oetker, -250 ml de apa( pentru glazura), -2 linguri de zahar
Dificultate: Medie | Timp: 4h
11 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina si sarea.
Se adauga untul moale si se amesteca bine pana s-a inglobat toata faina.
Se adauga treptat apa.
Aluatul astfel obtinut se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde o foaie care se pune intr-o tava de tarta rotunda cu diametrul de 23 cm.
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade cca 15 minute sau pana ia o culoare aurie.
Tarta se lasa sa se raceasca in timp ce se prepara crema.
Branza crema se mixeaza cu zaharul pana se omogenizeaza.
Se adauga esentele de vanilie si migdale.
Frisca se bate bine apoi se adauga la crema de branza impreuna cu migdalele.
Crema astfel obtinuta se toarna peste tarta si se lasa sa se raceasca la frigider 2-3 ore pana se intareste.
Se decoreaza cu jumatatile de capsuni peste care se toarna glazura.
Pachetelul de glazura se amesteca mai intai cu apa si 2 linguri de zahar.
Se pune sa fiarba la foc mic , amestecand incontinuu.
Se fierbe 1 minut si se lasa sa se raceasca 1 minut.
Se pune cu lingura peste capsuni, incepand din centrul prajiturii.
Se lasa la frigider pana se serveste.
Pofta buna!
maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010
delicioasa trebuie sa fie.
Sidy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010
Vai ce bine arata !!! Si daca mai e si cu capsuni....m-ai dat gata ! Minunat draga mea ! Inca o reteta deosebita asa cum numai tu sti sa faci !
lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010
arata fain si cred ca e gustoasa!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010
Multumesc Cami;branza crema Philadephia
husni (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010
Vai ce bunatate! Arata minunat!Prezentare de nota 10! Ce brinza-crema ai folosit,draga Mihaela?
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010
Aratã impecabil!!! prezentare de zile mari******
mia (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010
Arata foarte bine...si cred ca si foarte buna....
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010
Va multumesc Lia si Valentina.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010
Arata super bine,prezentarea este deosebita,iar gustul pe masura...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010
Imi plac la nebunie tartele cu fructe...yumi,yumi, ce as mai papa o felie din tarta asta delicioasa. Felicitari !*****