autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu capsuni si crema de branza

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 si 1/3 cani de faina, -1/2 lingurita de sare, -8 linguri de unt (sau margarina) moale scos din timp de la frigider, -3 linguri de apa, -200 grame de branza crema, -3/4 cana zahar, -1 lingurita esenta de vanilie, -1 cana de frisca lichida, -1/2 lingurita esenta de migdale, -1/4 cana migdale zdrobite, -4 cani de capsuni taiate in jumatati, -1 pachetel de glazura rosie pentru tort Dr.Oetker, -250 ml de apa( pentru glazura), -2 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul de tarta
Intr-un bol se amesteca faina si sarea.
Se adauga untul moale si se amesteca bine pana s-a inglobat toata faina.
Se adauga treptat apa.
Aluatul astfel obtinut se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde o foaie care se pune intr-o tava de tarta rotunda cu diametrul de 23 cm.
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade cca 15 minute sau pana ia o culoare aurie.
Tarta se lasa sa se raceasca in timp ce se prepara crema.
Branza crema se mixeaza cu zaharul pana se omogenizeaza.
Se adauga esentele de vanilie si migdale.
Frisca se bate bine apoi se adauga la crema de branza impreuna cu migdalele.
Crema astfel obtinuta se toarna peste tarta si se lasa sa se raceasca la frigider 2-3 ore pana se intareste.
Se decoreaza cu jumatatile de capsuni peste care se toarna glazura.
Pachetelul de glazura se amesteca mai intai cu apa si 2 linguri de zahar.
Se pune sa fiarba la foc mic , amestecand incontinuu.
Se fierbe 1 minut si se lasa sa se raceasca 1 minut.
Se pune cu lingura peste capsuni, incepand din centrul prajiturii.
Se lasa la frigider pana se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Delicioasaaaaaaaaaa. S-a terminat in 20 de minute(de mancat).Eu am facut-o cu fructe de padure.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Foarte misto,felicitari !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Vai,ce faci tu aici?minunata.

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Speciala!! si sigur foarte buna,chiar cautam o reteta asa si sa stii ca reteta ta ma convins. Minunata,bravooo!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      delicioasa trebuie sa fie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Vai ce bine arata !!! Si daca mai e si cu capsuni....m-ai dat gata ! Minunat draga mea ! Inca o reteta deosebita asa cum numai tu sti sa faci !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      arata fain si cred ca e gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Multumesc Cami;branza crema Philadephia

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Vai ce bunatate! Arata minunat!Prezentare de nota 10! Ce brinza-crema ai folosit,draga Mihaela?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Aratã impecabil!!! prezentare de zile mari******

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Arata foarte bine...si cred ca si foarte buna....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Va multumesc Lia si Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Arata super bine,prezentarea este deosebita,iar gustul pe masura...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Imi plac la nebunie tartele cu fructe...yumi,yumi, ce as mai papa o felie din tarta asta delicioasa. Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 si 1/3 cani de faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -8 linguri de unt (sau margarina) moale scos din timp de la frigider
  • -3 linguri de apa
  • -200 grame de branza crema
  • -3/4 cana zahar
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2 lingurita esenta de migdale
  • -1/4 cana migdale zdrobite
  • -4 cani de capsuni taiate in jumatati
  • -1 pachetel de glazura rosie pentru tort Dr.Oetker
  • -250 ml de apa( pentru glazura)
  • -2 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Luana (Chef de cuisine)

Foarte misto,felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen