Aluatul de tarta
Intr-un bol se amesteca faina si sarea.
Se adauga untul moale si se amesteca bine pana s-a inglobat toata faina.
Se adauga treptat apa.
Aluatul astfel obtinut se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde o foaie care se pune intr-o tava de tarta rotunda cu diametrul de 23 cm.
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade cca 15 minute sau pana ia o culoare aurie.
Tarta se lasa sa se raceasca in timp ce se prepara crema.
Branza crema se mixeaza cu zaharul pana se omogenizeaza.
Se adauga esentele de vanilie si migdale.
Frisca se bate bine apoi se adauga la crema de branza impreuna cu migdalele.
Crema astfel obtinuta se toarna peste tarta si se lasa sa se raceasca la frigider 2-3 ore pana se intareste.
Se decoreaza cu jumatatile de capsuni peste care se toarna glazura.
Pachetelul de glazura se amesteca mai intai cu apa si 2 linguri de zahar.
Se pune sa fiarba la foc mic , amestecand incontinuu.
Se fierbe 1 minut si se lasa sa se raceasca 1 minut.
Se pune cu lingura peste capsuni, incepand din centrul prajiturii.
Se lasa la frigider pana se serveste.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii