Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni  si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pt blat
  • 220 gr faina
  • 100 gr unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt crema
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 40 gr amidon de porumb
  • 60 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pastaie de vanilie/1 esenta de vanilie
  • Ornament
  • 300 gr capsuni( eu am avut mai putine)
  • 2 lg pline cu amidon
  • 2 lg zahar
  • o cana zeama de la un compot(cirese/visine)

Mod de preparare

Mai intai facem blatul: intr-un robot de bucatarie(daca nu aveti, se poate face si la mana) punem untul topit si zaharul si lasam sa se amesteca bine, punem oul, pornim din nou robotul, punem faina si lasam sa se ormeze o bila.

Il punem intr-o tava non-aderenta si dam forma tartei(puteti sa il intindeti si cu sucitorul). Lasam blatul la rece pt 30 de min.

Facem crema intre timp: galbenusurile le amestecam cu faina si amidonul, punem putin lapte, punem zaharul si amestecam bine sa dispara toate cocoloasele. Punem tot laptele. Pastaie de vanilie o crestam pe mijloc, pe lungime si scoatem semintele cu ajutorul cutitului. Le punem in crema cu tot cu pasteie.

Punem crema pe foc si amestecam continuu sa nu se prinda de fund. Scoatem pastaia si mai fierbem pana crema incepe sa se dezlipeasca de pe fundul oalei.

Dupa ce a fiert, turnam crema intr-un castron, punem folie transparenta direct pe crema(ca sa nu faca o pojghita) si lasam sa ajunga la temp camerei.

Punem blatul(intepat cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle) in cuptorul preincalzit pana incepe sa se faca umpic auriu.

Trecem la capsuni: caspunile le taiem pe jumatate sau mai mici, ;e punem intr-o oala cu zaharul si zeama e la compot. Amestecam pana zaharul s-a topit. Cand incepe sa fiarba punem amidonul amestecat cu 2 lg de apa si mai lasam sa se inchege compozitia.

Asamblare: peste blat punem crema, iar peste crema turnam capsunile.

Se poate servi cu frisca.

Capsunile le puteti pune peste crema, crude.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor