Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni  si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pt blat
  • 220 gr faina
  • 100 gr unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt crema
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 40 gr amidon de porumb
  • 60 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pastaie de vanilie/1 esenta de vanilie
  • Ornament
  • 300 gr capsuni( eu am avut mai putine)
  • 2 lg pline cu amidon
  • 2 lg zahar
  • o cana zeama de la un compot(cirese/visine)

Mod de preparare

Mai intai facem blatul: intr-un robot de bucatarie(daca nu aveti, se poate face si la mana) punem untul topit si zaharul si lasam sa se amesteca bine, punem oul, pornim din nou robotul, punem faina si lasam sa se ormeze o bila.

Il punem intr-o tava non-aderenta si dam forma tartei(puteti sa il intindeti si cu sucitorul). Lasam blatul la rece pt 30 de min.

Facem crema intre timp: galbenusurile le amestecam cu faina si amidonul, punem putin lapte, punem zaharul si amestecam bine sa dispara toate cocoloasele. Punem tot laptele. Pastaie de vanilie o crestam pe mijloc, pe lungime si scoatem semintele cu ajutorul cutitului. Le punem in crema cu tot cu pasteie.

Punem crema pe foc si amestecam continuu sa nu se prinda de fund. Scoatem pastaia si mai fierbem pana crema incepe sa se dezlipeasca de pe fundul oalei.

Dupa ce a fiert, turnam crema intr-un castron, punem folie transparenta direct pe crema(ca sa nu faca o pojghita) si lasam sa ajunga la temp camerei.

Punem blatul(intepat cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle) in cuptorul preincalzit pana incepe sa se faca umpic auriu.

Trecem la capsuni: caspunile le taiem pe jumatate sau mai mici, ;e punem intr-o oala cu zaharul si zeama e la compot. Amestecam pana zaharul s-a topit. Cand incepe sa fiarba punem amidonul amestecat cu 2 lg de apa si mai lasam sa se inchege compozitia.

Asamblare: peste blat punem crema, iar peste crema turnam capsunile.

Se poate servi cu frisca.

Capsunile le puteti pune peste crema, crude.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise