autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu caramel si ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 150 g biscuiti cu cereale, * 50 g unt, * Pentru caramel:, * 400 ml frisca lichida, * 30 g unt, * 200 g zahar, * 120 g nuca macinata, * Pentru glazura:, * 200 ml frisca, * 200 g ciocolata amaruie, * 1 lingura lichior de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

Caramel:

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul. Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.


Turnam caramelul peste blatul de biscuiti, nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore. Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta exotica

Tarta exotica

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza

36 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Czompa Nadia , 01 octombrie 2013

    Trebuie incercata neaparat!

  • Fara foto

    Mandroi Felix , 22 septembrie 2013

    Am facut aceasta prajitura si este delicioasa.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Superb arata,de gust nici nu ma indoiesc,sunt sigura ca este o bunatate.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Arata minunat, am salvat reteta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Delicioasa..................

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Imi place tare mult...este ceva deosebit...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 150 g biscuiti cu cereale
  • * 50 g unt
  • * Pentru caramel:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 30 g unt
  • * 200 g zahar
  • * 120 g nuca macinata
  • * Pentru glazura:
  • * 200 ml frisca
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 1 lingura lichior de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superb arata,de gust nici nu ma indoiesc,sunt sigura ca este o bunatate.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Inghetata cu cafea