Tarta cu carne si ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • pentru aluat : aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece;
  • pentru umplutura: 500 g carne tocata amestec de por si vita, 150 g emmental sau parmezan, 1 ceapa, 100 gr frisca licida sau smantana, 200g ciuperci, 1-2 rosii, ardei gras colorat, condimente, sare, piper.

Mod de preparare

aluatul brisée : se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute. Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel : se caleste ceapa tocata in ulei sau unt, se adauga carnea si se calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se mai lasa 5 minute pe foc, mic. Se amesteca apoi cu parmezanul sau emmentalul, frisca lichida, se condimenteaza, se pune sare si piper si se toarna amestecul peste foaia de tarta. Se orneaza cu felii rotunde de rosii si fasii de ardei grasi colorati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise