autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Tarta cu carne si ciuperci

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente :, pentru aluat : aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece, pentru umplutura: 500 g carne tocata amestec de por si vita, 150 g emmental sau parmezan, 1 ceapa, 100 gr frisca licida sau smantana, 200g ciuperci, 1-2 rosii, ardei gras colorat, condimente, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

aluatul brisée : se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute. Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel : se caleste ceapa tocata in ulei sau unt, se adauga carnea si se calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se mai lasa 5 minute pe foc, mic. Se amesteca apoi cu parmezanul sau emmentalul, frisca lichida, se condimenteaza, se pune sare si piper si se toarna amestecul peste foaia de tarta. Se orneaza cu felii rotunde de rosii si fasii de ardei grasi colorati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Feliez pieptul de pui, bat feliile ca pentru snitel.Asez fasii de ardel si de carnat peste feliile

28 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • pentru aluat : aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • pentru umplutura: 500 g carne tocata amestec de por si vita
  • 150 g emmental sau parmezan
  • 1 ceapa
  • 100 gr frisca licida sau smantana
  • 200g ciuperci
  • 1-2 rosii
  • ardei gras colorat
  • condimente
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu legume si kaiser