Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 1 borcan mic ciuperci (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.

Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.

La final incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop aluatul si il lasam la dospit circa 40-50 de minute.

Umplutura:

Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.

Ardeiul il curatam de seminte, rosia o decojim si le taiem bucati potrivite.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Adaugam ardeiul cu rosia, le mai lasam 2-3 minute, apoi punem carnea.

Amestecam bine cu paleta sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam circa 1 cana cu apa.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.

Mai spre final incorporam pasta de gogosari cu kapia, pasta de tomate apoi tragem tigaia de pe foc.

Lasam sa se racoreasca putin, adaugam oul, mararul verde tocat marunt si amestecam.

Ciupercile le spalam si le tamponam cu un servet de bucatarie.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.

Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava.

Peste punem umplutura de carne tocata, o nivelam, asezam ciupercile, iar deasupra radem cascavalul.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 40-45 de minute, pana tarta se rumeneste frumos.

Cand este gata o scoatem, lasam sa se raceasc putin si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci