Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop aluatul si il lasam la dospit circa 40-50 de minute.
Umplutura:
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.
Ardeiul il curatam de seminte, rosia o decojim si le taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.
Adaugam ardeiul cu rosia, le mai lasam 2-3 minute, apoi punem carnea.
Amestecam bine cu paleta sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam circa 1 cana cu apa.
Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.
Mai spre final incorporam pasta de gogosari cu kapia, pasta de tomate apoi tragem tigaia de pe foc.
Lasam sa se racoreasca putin, adaugam oul, mararul verde tocat marunt si amestecam.
Ciupercile le spalam si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.
Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava.
Peste punem umplutura de carne tocata, o nivelam, asezam ciupercile, iar deasupra radem cascavalul.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 40-45 de minute, pana tarta se rumeneste frumos.
Cand este gata o scoatem, lasam sa se raceasc putin si servim.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii