Cartofii se curata si se taie rondele de dimensiuni medii. Apoi se spala prazul si se taie rondele fine. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc cartofii timp de 5 minute alternand de pe o fata pe cealalta. Se adauga 30 g unt si prazul si se mai prajesc inca 4 minute amestecand usor. Se ia de pe foc si se adauga sarea, piperul si nucsoara. Se unge o forma ceramica cu untul ramas si se adauga rondele de cartofi si praz. Separat se amesteca smantana cu faina, branza proaspata, branza Emmentaler rasa si ouale. Amestecul obtinut se adauga peste cartofi si praz.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180-200° pentru aproximativ 25 de minute.
Se serveste dupa preferinta calda sau rece, iar pentru decor se poate orna cu cateva fire de patrunjel.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii