autor:

Cezar

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu cartofi dulci

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2013

Ingrediente
-4 cartofi dulci, -1 fir praz, -3 ouă, -40 g făină, -50 g brânză Emmentaler, -2 linguri smântână grasă, -50 g brânză proaspătă (recomandare-Campus/Brânzică Proaspătă), -30 g iaurt 2% grăsime (recomandare - Iaurt Boni), -40 g unt, -piper, -sare, -nucșoară, -2 linguri ulei de măsline, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie rondele de dimensiuni medii. Apoi se spala prazul si se taie rondele fine. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc cartofii timp de 5 minute alternand de pe o fata pe cealalta. Se adauga 30 g unt si prazul si se mai prajesc inca 4 minute amestecand usor. Se ia de pe foc si se adauga sarea, piperul si nucsoara. Se unge o forma ceramica cu untul ramas si se adauga rondele de cartofi si praz. Separat se amesteca smantana cu faina, branza proaspata, branza Emmentaler rasa si ouale. Amestecul obtinut se adauga peste cartofi si praz.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180-200° pentru aproximativ 25 de minute.
Se serveste dupa preferinta calda sau rece, iar pentru decor se poate orna cu cateva fire de patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi se incorporeaza untul urmat

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Salate de legume
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -4 cartofi dulci
  • -1 fir praz
  • -3 ouă
  • -40 g făină
  • -50 g brânză Emmentaler
  • -2 linguri smântână grasă
  • -50 g brânză proaspătă (recomandare-Campus/Brânzică Proaspătă)
  • -30 g iaurt 2% grăsime (recomandare - Iaurt Boni)
  • -40 g unt
  • -piper
  • -sare
  • -nucșoară
  • -2 linguri ulei de măsline
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Rustic cu ardei si praz