Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat.
Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta. Dam la rece si vom pregati umplutura. Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca. Topim ciocolata amestecand continuu, atentie sa nu se arda.
Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa, si o incalzim pana cand se dizolva. Frisca o batem tare.
Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta, adaugam si gelatin si amestecam cu o lingura energic. Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema.
Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam. Dam din nou la frigider.
Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita. Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii