autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu ciocolata si visine

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
Pt Blat:, -250 gr biscuit, -125 gr unt la temperature camerei, , Pt umplutura:, -400 ml frisca, -250 gr ciocolata neagra (de care va place, dar sa nu fie umpluta), -10 gr gelatina, -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional), , Extra:, -100 gr ciocolata+2 linguri lapte, -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat.



Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta. Dam la rece si vom pregati umplutura. Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca. Topim ciocolata amestecand continuu, atentie sa nu se arda.



Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa, si o incalzim pana cand se dizolva. Frisca o batem tare.



Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta, adaugam si gelatin si amestecam cu o lingura energic. Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema.



Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam. Dam din nou la frigider.



Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita. Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt Blat:
  • -250 gr biscuit
  • -125 gr unt la temperature camerei
  • Pt umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 gr ciocolata neagra (de care va place
  • dar sa nu fie umpluta)
  • -10 gr gelatina
  • -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
  • Extra:
  • -100 gr ciocolata+2 linguri lapte
  • -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu mere si scortisoara