Ingrediente
Pt Blat:, -250 gr biscuit, -125 gr unt la temperature camerei, , Pt umplutura:, -400 ml frisca, -250 gr ciocolata neagra (de care va place, dar sa nu fie umpluta), -10 gr gelatina, -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional), , Extra:, -100 gr ciocolata+2 linguri lapte, -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta. Dam la rece si vom pregati umplutura. Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca. Topim ciocolata amestecand continuu, atentie sa nu se arda.
Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa, si o incalzim pana cand se dizolva. Frisca o batem tare.
Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta, adaugam si gelatin si amestecam cu o lingura energic. Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema.
Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam. Dam din nou la frigider.
Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita. Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc.