autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu ciocolata si visine

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
Pt Blat:, -250 gr biscuit, -125 gr unt la temperature camerei, , Pt umplutura:, -400 ml frisca, -250 gr ciocolata neagra (de care va place, dar sa nu fie umpluta), -10 gr gelatina, -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional), , Extra:, -100 gr ciocolata+2 linguri lapte, -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat.



Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta. Dam la rece si vom pregati umplutura. Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca. Topim ciocolata amestecand continuu, atentie sa nu se arda.



Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa, si o incalzim pana cand se dizolva. Frisca o batem tare.



Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta, adaugam si gelatin si amestecam cu o lingura energic. Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema.



Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam. Dam din nou la frigider.



Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita. Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu branza de vaci

Negresa cu branza de vaci

Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata.

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Se pun albusurile intr-un castron si se lasa la temperatura camerei cel putin 30 de minute. Se bat

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt Blat:
  • -250 gr biscuit
  • -125 gr unt la temperature camerei
  • Pt umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 gr ciocolata neagra (de care va place
  • dar sa nu fie umpluta)
  • -10 gr gelatina
  • -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
  • Extra:
  • -100 gr ciocolata+2 linguri lapte
  • -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Painea maimutei