autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu ciocolata si visine

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
Pt Blat:, -250 gr biscuit, -125 gr unt la temperature camerei, , Pt umplutura:, -400 ml frisca, -250 gr ciocolata neagra (de care va place, dar sa nu fie umpluta), -10 gr gelatina, -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional), , Extra:, -100 gr ciocolata+2 linguri lapte, -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat.



Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta. Dam la rece si vom pregati umplutura. Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca. Topim ciocolata amestecand continuu, atentie sa nu se arda.



Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa, si o incalzim pana cand se dizolva. Frisca o batem tare.



Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta, adaugam si gelatin si amestecam cu o lingura energic. Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema.



Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam. Dam din nou la frigider.



Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita. Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Tiramisu

Prajitura Tiramisu

Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare

17 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu fructe de padure

Prajitura cu fructe de padure

- se pun în boluri fructele - preparăm budinca de vanilie. Dizolvăm praful de budincă în 150

0 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt Blat:
  • -250 gr biscuit
  • -125 gr unt la temperature camerei
  • Pt umplutura:
  • -400 ml frisca
  • -250 gr ciocolata neagra (de care va place
  • dar sa nu fie umpluta)
  • -10 gr gelatina
  • -1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
  • Extra:
  • -100 gr ciocolata+2 linguri lapte
  • -50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu jeleu de portocale