autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Manuela Deltour (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 30 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manuela Deltour (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 30 martie 2006

Ingrediente
Aluat de tarta: 250 gr faina, 125 gr unt, 1 ou, 65 gr zahar, un praf de sare, unt pentru uns forma si faina pt forma, Crema: 200 gr ciocolata de menaj, 2 oua intregi+2 galbenusuri, 25 ml de smantana lichida, 10 cl de lapte, Eventual, pere din compot care se pot etala peste tarta coapta inainte de a pune compozitia de ciocolata, , ,

Dificultate: Medie Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca faina cu untul, se adauga oul, zaharul, sarea. Aluatul obtinut se infasoara in film de plastic si de lasa o jumatate de ora la frigider. Apoi se intinde o foaie si se asaza in forma de tarta, se inteapa cu o furculita, se asaza boabe de fasole peste aluat pt a nu se ridica, si apoi se da la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.
Intre timp se prepara crema: se pun pe foc laptele, smanana, se adauga ciocolata si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se adauga ouale care au fost batute separat. E preferabil sa se toarne compozitia de lapte si ciocolata peste oua putin cate putin, pt a nu se coagula ouale.
Se toarna peste tarta si se da la cuptor pentru inca 15 minute.
Se bat albusurile spuma cu zahar si se intinde bezeaua obtinuta peste tarta, lasandu-se la cuptor la foc foarte mic, pana cand bezeaua se intareste. Compozitia de ciocolata nu trebuie sa fie foarte solida, trebuie sa aiba consistenta unei creme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incinge cuptorul la 190˚C.Unge cu grasime o tava de tarta. Pentru aluat amesteca ingredientele

11 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • Aluat de tarta: 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 65 gr zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns forma si faina pt forma
  • Crema: 200 gr ciocolata de menaj
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • 25 ml de smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • Eventual
  • pere din compot care se pot etala peste tarta coapta inainte de a pune compozitia de ciocolata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta