Tarta cu cirese

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1kg cirese,
  • - faina,
  • - zahar,
  • - oua,
  • - unt,
  • - zahar vanilat,
  • - praf de copt,
  • - praf de budinca de vanilie,
  • - lapte,
  • - gelatina,
  • - ciocolata

Mod de preparare

Mod de preparare: 2 cani de faina se amesteca cu 1 lingurita praf de copt, 1 cescuta de zahar, 1 plic zahar vanilat si 2 oua. Pe marginea compozitiei se pun 120 gr.unt taiat bucatele. Totul se framanta, apoi se inveleste in foie de plastic si se lasa la rece timp de 30 min. Intr-o forma de tarta unsa se pune blatul, se inteapa cu o furculita si se da la cuptor. Se scoate din forma de tarta si se lasa sa se raceasca. Crema: 1/2 plic praf de budinca se amesteca cu 1 cescuta lapte, restul pana la 250 ml lapte se fierbe cu o cescuta de zahar. In timp ce fierbe, se adauga budinca, se mai fierbe un timp scurt apoi se lasa la racit. Cu aceasta compozitie se unge blatul pe care se pun ciresele fara samburi. Glazura de gelatina fixeaza ciresele, ciocolata topita in bain- marin se scurge de jur imprejur pe marginile tartei. Se lasa la racit inca 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise