Mod de preparare: 2 cani de faina se amesteca cu 1 lingurita praf de copt, 1 cescuta de zahar, 1 plic zahar vanilat si 2 oua. Pe marginea compozitiei se pun 120 gr.unt taiat bucatele. Totul se framanta, apoi se inveleste in foie de plastic si se lasa la rece timp de 30 min. Intr-o forma de tarta unsa se pune blatul, se inteapa cu o furculita si se da la cuptor. Se scoate din forma de tarta si se lasa sa se raceasca. Crema: 1/2 plic praf de budinca se amesteca cu 1 cescuta lapte, restul pana la 250 ml lapte se fierbe cu o cescuta de zahar. In timp ce fierbe, se adauga budinca, se mai fierbe un timp scurt apoi se lasa la racit. Cu aceasta compozitie se unge blatul pe care se pun ciresele fara samburi. Glazura de gelatina fixeaza ciresele, ciocolata topita in bain- marin se scurge de jur imprejur pe marginile tartei. Se lasa la racit inca 2 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii