Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul:

Punem laptele pe foc pana devine caldut.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.

Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.

La final incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Carnea de vita o bucatalim.

Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.

Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.

Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.

Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.

Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise