Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul:

Punem laptele pe foc pana devine caldut.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.

Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.

La final incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Carnea de vita o bucatalim.

Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.

Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.

Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.

Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.

Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor