autor:

» » , Aperitive, Aperitive

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 gr faina, 1 lingura smantana, 100 ml lapte, 1 lingura ulei, un praf de sare, 10 gr drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, Pentru umplutura:, 1 conserva cu carne de vita (300 gr), 200 gr mozzarella, 2 rosii, piper, sare, 1 lingurita busuioc uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Punem laptele pe foc pana devine caldut.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.
Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Carnea de vita o bucatalim.
Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.
Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.
Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.
Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.
Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ANDRIS CRISTINEL (Chef de cuisine):

    Foarte buna reteta, mai ales cind stai la o bere cu prietenii, eu am pus si citeva felii de ardei iute si a iesit mai picanta si s-a cam terminat si bautura si tarta, bineinteles.

  • 4 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 27 martie 2015

    Multumesc Cristina!

  • Cristina G (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

    Numai buna de incercat.

  • Rocsy Ciobanu , 26 februarie 2015

    Ma bucur ca iti place. Te astept sa revii cu pareri daca o pregatesti!

    • Lenuta Cristurean , 25 februarie 2015

      Arata foarte bine ,vreau s-o incerc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Cristina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pate de ficat de porc si telina