Aluatul:
Punem laptele pe foc pana devine caldut.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.
Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Carnea de vita o bucatalim.
Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.
Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.
Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.
Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.
Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii