Pregatim aluatul in modul urmator:
Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi,si unul cate unul adaugam galbenusurile,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa;
Rezultatul va fii o mingie de coca pe care o vom lasa cam 30 minute in frigider;
Crema:
* Intr-o craticioara amestecam zaharul,faina si cioocolata rasa ,le punem pe flacara mica si adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu;
* Cand crema s-a indesat o dam de pe foc si adaugam untul,omogenizam si lichiorul lingura dupa lingura,incorporam bine si dam la racit;
* Coca obtinuta o intindem ,tinem deoparte un sfert din ea pt a decora tarta;
* Intindem blatul direct pe hartia pergament,intr-o tava unsa si tapetata cu faina
* tinand putin si pt bordul tavii,intepam blatul cu furculita ,acoperim, cu hartie pergament,iar deasupra punem boabe de fasole,in modul acesta blatul nu creste;Introducem in cuptorul cald timp de 10 minute(180°C);
* Crema racita o intindem pe suprafata blatului,dupa ce au fost inlaturate hartia si boabele de fasole,nivelam crema ,iar deasupra decoram cu fasii de coca!
* Introducem totul in cuptor timp de 45 minute,iar dupa racire servim cu zahar pudra !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii