Pregatim aluatul in modul urmator:
Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi,si unul cate unul adaugam galbenusurile,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa;
Rezultatul va fii o mingie de coca pe care o vom lasa cam 30 minute in frigider;
Crema:
* Intr-o craticioara amestecam zaharul,faina si cioocolata rasa ,le punem pe flacara mica si adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu;
* Cand crema s-a indesat o dam de pe foc si adaugam untul,omogenizam si lichiorul lingura dupa lingura,incorporam bine si dam la racit;
* Coca obtinuta o intindem ,tinem deoparte un sfert din ea pt a decora tarta;
* Intindem blatul direct pe hartia pergament,intr-o tava unsa si tapetata cu faina
* tinand putin si pt bordul tavii,intepam blatul cu furculita ,acoperim, cu hartie pergament,iar deasupra punem boabe de fasole,in modul acesta blatul nu creste;Introducem in cuptorul cald timp de 10 minute(180°C);
* Crema racita o intindem pe suprafata blatului,dupa ce au fost inlaturate hartia si boabele de fasole,nivelam crema ,iar deasupra decoram cu fasii de coca!
* Introducem totul in cuptor timp de 45 minute,iar dupa racire servim cu zahar pudra !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii