Tarta cu crema de ciocolata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tarta cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 300g faina
  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1\\2 lingurita de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt crema de ciocolata:
  • 120g zahar
  • 120g ciocolata amara 70%
  • 50g faina
  • 30g unt
  • 500ml lapte
  • 3 linguri de rom sau lichior crema

Mod de preparare

Pregatim aluatul in modul urmator:

Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi,si unul cate unul adaugam galbenusurile,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa;

Rezultatul va fii o mingie de coca pe care o vom lasa cam 30 minute in frigider;

Crema:

* Intr-o craticioara amestecam zaharul,faina si cioocolata rasa ,le punem pe flacara mica si adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu;

* Cand crema s-a indesat o dam de pe foc si adaugam untul,omogenizam si lichiorul lingura dupa lingura,incorporam bine si dam la racit;

* Coca obtinuta o intindem ,tinem deoparte un sfert din ea pt a decora tarta;

* Intindem blatul direct pe hartia pergament,intr-o tava unsa si tapetata cu faina

* tinand putin si pt bordul tavii,intepam blatul cu furculita ,acoperim, cu hartie pergament,iar deasupra punem boabe de fasole,in modul acesta blatul nu creste;Introducem in cuptorul cald timp de 10 minute(180°C);

* Crema racita o intindem pe suprafata blatului,dupa ce au fost inlaturate hartia si boabele de fasole,nivelam crema ,iar deasupra decoram cu fasii de coca!

* Introducem totul in cuptor timp de 45 minute,iar dupa racire servim cu zahar pudra !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor