Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim aluatul si-l dam la rece ptr o ora.
Intr-e timp pregatim crema-Se freaca impreuna ouale cu zaharul se adauga coaja si sucul de lamaie se adauga smantina si se freaca in continuare pina totul se incorporeaza
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.
Se intinde foaia de tarta intr-e doua foi de pergament se aseaza in tava si se niveleaza se toarna crema si se da la cuptor ptr 25-30 de minute sau pina ce aluatul devine auriu
Se lasa la racit o ora
Bezeua-Se bat albusele care au fost la temperatura camerei cu zaharul 2 minute la puterea cea mai mare a mixerului pina ce este o spuma alba si deja umflata
Se pune oala mixerului pe o oala cu apa care fierbein asa fel ca fundul oalei sa nu atinga apa si se bate incontinuare albusul 10 minute pina devine lucios si putin lipicios se ia de pe oala cu apa si se mai bate pina ce bezeua sa racit.
Se orneaza tarta cu bezea si se da la cuptor la faza de gril ptr un minut sau se maroneaza cu un brener.
Poate parea ceva complicat dar prajitura este foarte gustoasa si merita incercata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii