Tarta cu crema si capsune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu crema si capsune

Ingrediente

  • Pentru tarta:
  • 2 pahare +2 linguri de faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr de unt rece
  • 1 ou batut putin coaja de lamaie
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 1budinca de crema de vanilie
  • 1pahar de apa
  • 250 ml de frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 500gr de capsuni proaspete spalate si strecurate de apa si taiate in doua

Mod de preparare

Aluatul - in oala robotului de bucatarie punem faina, untul bucatele si zaharul pudra si il pornim pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam oul batut si coaja de lamaie si pornim robotul din nou pana obtinem o compozitie omogena, dupa care lasam aluatul de tarta la frigider o 1/2 de ora invelit in naylon.

Incalzim cuptorul la 180 de grade, si intre 2 foi de pergament intindem o foaie de aluat subtire pe care o transferam in tava si o tapetam si pe laturi. Intepam bine aluatul ca sa nu creasca si il coacem 20 de minute sau pana se rumeneste.

Crema - in oala mixerului punem laptele, budinca de vanilie si smantana de frisca si le mixam impreuna pana iese o crema spumoasa.

Foaia de tarta o asezam pe un platou, o umplem bine cu crema si asezam capsunele taiate pe toata tarta .O lasam cateva ore in frigider, dupa care se poate servi. Cine doreste poate pregati si un jeleu de capsune care se toarna peste capsune -dar eu le-am preferat naturale. Este delicioasa!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura