Aluatul - in oala robotului de bucatarie punem faina, untul bucatele si zaharul pudra si il pornim pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam oul batut si coaja de lamaie si pornim robotul din nou pana obtinem o compozitie omogena, dupa care lasam aluatul de tarta la frigider o 1/2 de ora invelit in naylon.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, si intre 2 foi de pergament intindem o foaie de aluat subtire pe care o transferam in tava si o tapetam si pe laturi. Intepam bine aluatul ca sa nu creasca si il coacem 20 de minute sau pana se rumeneste.
Crema - in oala mixerului punem laptele, budinca de vanilie si smantana de frisca si le mixam impreuna pana iese o crema spumoasa.
Foaia de tarta o asezam pe un platou, o umplem bine cu crema si asezam capsunele taiate pe toata tarta .O lasam cateva ore in frigider, dupa care se poate servi. Cine doreste poate pregati si un jeleu de capsune care se toarna peste capsune -dar eu le-am preferat naturale. Este delicioasa!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii