autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

Tarta cu curmale

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
3 sferturi unt, 1/2 cana zahar, 1 ou, aprox o lingura smantana, aprox 2 sau 3 cani faina, vf cutit de sare, seminte chimen (dupa gust), curmale taite fara samburi, o cana zahar brun, 2 batoane scortisoara, 3 sf masura vin rosu, 350 ml suc de mere

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1) Se amesteca cu mixerul:-untul+ jum cana zahar+ 1 ou si smantana.
Dupa ce s-au incorporat, se amesteca cu faina+sare+chimenul pana ce se formeaza coca.
Se imparte coca in 2, o parte mai mare, alta mai mica pt a se forma desenul de deasupra, dupa care se da la frigider.
2) Curmalele taiate+ zaharul brun+ scortisoara+ vinul rosu+ sucul de mere se fierb pana ce curmalele absorb tot lichidul si se scot batoanele de scortisoara.
Se pune prima parte de coca intinsa pe tava, dupa care se pune amestecul cu amestecul curmalelor cu celelalte ingrediente, iar pe deasupra se pun fasii din cealalta bucata de coca (taiate ca saratelele) in forma de gril.
3) Se da la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri chitara

Fursecuri chitara

Pastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Se spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 sferturi unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • aprox o lingura smantana
  • aprox 2 sau 3 cani faina
  • vf cutit de sare
  • seminte chimen (dupa gust)
  • curmale taite fara samburi
  • o cana zahar brun
  • 2 batoane scortisoara
  • 3 sf masura vin rosu
  • 350 ml suc de mere

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Macaroane cu nuca