Tarta cu doua umpluturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu doua umpluturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 1 cub de drojdie
  • - 1/2 lingurita zahar
  • - 150 ml apa
  • - 290 g faina
  • - 1 lingurita sare
  • - 5 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • - 280 g varza acra tocata
  • - 1 ardei gras
  • - 120 g sunca afumata sau kaiser
  • - 2 cepe
  • - 30 g unt
  • - 50 g rosii uscate
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 70 g cascaval ras
  • - 3 oua
  • - 100 g branza de vaci
  • - 200 ml smantana
  • - ulei

Mod de preparare

Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa. Se lasa sa creasca la cald cca. 15 minute.

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se adauga drojdia, se amesteca, apoi treptat se adauga 5 linguri ulei si restul de apa (apr. 110 ml). Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 45 minute.

Se scurge varza acra, ardeiul si sunca sau kaiserul se taie cubulete, iar cele 2 cepe se curata si se taie marunt.

Se caleste ceapa in 30 g unt topit, se adauga varza, ardeiul gras si sunca si se calesc impreuna 10 minute.

Se taie cuburi rosiile uscate, se curata si se taie marunt ceapa verde.Ambele se calesc in 2 linguri ulei.

Se incinge cuptorul la 200 C. Din aluat se intinde o foaie de o grosime de aprox. 5mm, cu care se tapeteaza o tava unsa in prealabil. Peste aluat se presare prima data umlutura de varza, apoi cea de rosii. Peste umpluturi se presare cascavalul ras.

Se bat ouale si se amesteca cu branza de vaci si smantana, se condimenteaza cu sare si piper. Aceasta compozitie se toarna peste tarta, se da la cuptor si se coace 30-40 minute.

Se poate servi atat cald, cat si dupa ce s-a racit, ca atare sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise