autor:

kati09

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu doua umpluturi

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, - 1 cub de drojdie, - 1/2 lingurita zahar, - 150 ml apa, - 290 g faina, - 1 lingurita sare, - 5 linguri ulei, Pentru umplutura:, - 280 g varza acra tocata, - 1 ardei gras, - 120 g sunca afumata sau kaiser, - 2 cepe, - 30 g unt, - 50 g rosii uscate, - 1 legatura ceapa verde, - 70 g cascaval ras, - 3 oua, - 100 g branza de vaci, - 200 ml smantana, - ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa. Se lasa sa creasca la cald cca. 15 minute.
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se adauga drojdia, se amesteca, apoi treptat se adauga 5 linguri ulei si restul de apa (apr. 110 ml). Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 45 minute.
Se scurge varza acra, ardeiul si sunca sau kaiserul se taie cubulete, iar cele 2 cepe se curata si se taie marunt.
Se caleste ceapa in 30 g unt topit, se adauga varza, ardeiul gras si sunca si se calesc impreuna 10 minute.
Se taie cuburi rosiile uscate, se curata si se taie marunt ceapa verde.Ambele se calesc in 2 linguri ulei.
Se incinge cuptorul la 200 C. Din aluat se intinde o foaie de o grosime de aprox. 5mm, cu care se tapeteaza o tava unsa in prealabil. Peste aluat se presare prima data umlutura de varza, apoi cea de rosii. Peste umpluturi se presare cascavalul ras.
Se bat ouale si se amesteca cu branza de vaci si smantana, se condimenteaza cu sare si piper. Aceasta compozitie se toarna peste tarta, se da la cuptor si se coace 30-40 minute.
Se poate servi atat cald, cat si dupa ce s-a racit, ca atare sau cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu doua umpluturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje
Chifle pufoase cu branza topita

Chifle pufoase cu branza topita

Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai

3 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Se vede ok.....trebuie sa fie buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Tare buna mai este...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 1 cub de drojdie
  • - 1/2 lingurita zahar
  • - 150 ml apa
  • - 290 g faina
  • - 1 lingurita sare
  • - 5 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • - 280 g varza acra tocata
  • - 1 ardei gras
  • - 120 g sunca afumata sau kaiser
  • - 2 cepe
  • - 30 g unt
  • - 50 g rosii uscate
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 70 g cascaval ras
  • - 3 oua
  • - 100 g branza de vaci
  • - 200 ml smantana
  • - ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Alice85 (Chef de cuisine)

Se vede ok.....trebuie sa fie buna.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte