1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
3.Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
4.Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptor–trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie).
Este de preferat ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu fructe,crème etc.
5.După 15 minute scoatem aluatul şi adăugăm dovleacul călit (15 min la foc mic cu 1 lingură de zahăr şi 1 linguriţă de scorţişoară).Am ras deasupra şi puţin aluat;dar merge şi fără.
6.Dâm la cuptor pentru 20 minute la foc mic.Scoatem tarta,o pudrăm cu puţină scortisoară si o lăsăm să se răcească.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii