autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
Blat:, 150 g de biscuiţi, 50 g de unt, 50 g de nuci, 50 g de zahăr brun, , Cremă:, , 200 g de piure de dovleac(cubuleţe fierte în aburi 10 minute), 250 g de urdă, 50 g de brânză de vaci, 3 ouă, 75 g de zahăr pudră, 1 lingură de amidon, Mirodenii: scorţişoară, cuişoare, ghimbir pudră(ce vrei sau amestecate) in total 1 linguriţă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blatul der biscuiţi:
Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul(blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cana sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.

Umplutura:
Încălzeşte cuptorul la 160°C (termostat 5-6). În bolul robotului, pune toate ingredientele şi mixează pănâ ce devine omogenă. Toarna pe fondul de biscuiţi. Coace 40-50 minute până ce se prinde. Lasă să se răcească în cuptor. Pune la frigider 24 de ore. Scoate din formă înainte de servire. Iese o culoare ca a dovleacului.

Varianta mare şi dietetică:
Am făcut acelaşi blat, dar fără zahăr.
Umplutura din 800 g de piure si 800 g brânză de vaci, 3 linguri de îndulcitor, 5 ouă şi 1 budincă de cacao.
Am copt-o o oră şi, în rest, am procedat la fel.
A ieşit bună, dar trebuie pus ceva alături: un sos de fructe, o dulceaţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se pune untul la topit. Dupa care se amesteca cu mierea si oul. Separat, amestecam faina+zaharul+drojdia

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic. Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja

21 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Un amestec interesant, plin de arome.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Foarte interesanta aceasta reteta, merita incercata. Felicitari!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Waw ! ce bine arata ! si-mi place combinatia...Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      yami yami...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Se pare ca iese ceva foarte bun.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Un deliciu!!! foarte aromat:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      oau !!! faina si super aromata ....felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g de biscuiţi
  • 50 g de unt
  • 50 g de nuci
  • 50 g de zahăr brun
  • Cremă:
  • 200 g de piure de dovleac(cubuleţe fierte în aburi 10 minute)
  • 250 g de urdă
  • 50 g de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 75 g de zahăr pudră
  • 1 lingură de amidon
  • Mirodenii: scorţişoară
  • cuişoare
  • ghimbir pudră(ce vrei sau amestecate) in total 1 linguriţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Un amestec interesant, plin de arome.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici