autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
Blat:, 150 g de biscuiţi, 50 g de unt, 50 g de nuci, 50 g de zahăr brun, , Cremă:, , 200 g de piure de dovleac(cubuleţe fierte în aburi 10 minute), 250 g de urdă, 50 g de brânză de vaci, 3 ouă, 75 g de zahăr pudră, 1 lingură de amidon, Mirodenii: scorţişoară, cuişoare, ghimbir pudră(ce vrei sau amestecate) in total 1 linguriţă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blatul der biscuiţi:
Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul(blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cana sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.

Umplutura:
Încălzeşte cuptorul la 160°C (termostat 5-6). În bolul robotului, pune toate ingredientele şi mixează pănâ ce devine omogenă. Toarna pe fondul de biscuiţi. Coace 40-50 minute până ce se prinde. Lasă să se răcească în cuptor. Pune la frigider 24 de ore. Scoate din formă înainte de servire. Iese o culoare ca a dovleacului.

Varianta mare şi dietetică:
Am făcut acelaşi blat, dar fără zahăr.
Umplutura din 800 g de piure si 800 g brânză de vaci, 3 linguri de îndulcitor, 5 ouă şi 1 budincă de cacao.
Am copt-o o oră şi, în rest, am procedat la fel.
A ieşit bună, dar trebuie pus ceva alături: un sos de fructe, o dulceaţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri ptr ceai

Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul,

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Un amestec interesant, plin de arome.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Foarte interesanta aceasta reteta, merita incercata. Felicitari!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Waw ! ce bine arata ! si-mi place combinatia...Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      yami yami...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Se pare ca iese ceva foarte bun.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Un deliciu!!! foarte aromat:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      oau !!! faina si super aromata ....felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g de biscuiţi
  • 50 g de unt
  • 50 g de nuci
  • 50 g de zahăr brun
  • Cremă:
  • 200 g de piure de dovleac(cubuleţe fierte în aburi 10 minute)
  • 250 g de urdă
  • 50 g de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 75 g de zahăr pudră
  • 1 lingură de amidon
  • Mirodenii: scorţişoară
  • cuişoare
  • ghimbir pudră(ce vrei sau amestecate) in total 1 linguriţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

97 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Un amestec interesant, plin de arome.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti pufosi cu iaurt