autor:

alina

» » Aperitive

Tarta cu dovlecei

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Ingrediente
450 g dovlecei, 4 oua mari, 50 ml ulei, 125 g parmezan/ cascaval ras, 125 ml lapte, 150 g faina, 1/2 plic praf de copt, sare piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

28 voturi

Mod de preparare

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri. Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si piper si amestecam toate ingredientele foarte bine.



Intr-un bol separat se bat albusurile pana devine o spuma tare si le adaugam pe rand peste aluatul cu galbenusuri amestecand cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam dovleceii taiati felii, amestecam bine si punem compozitia intr-o tava de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Tava se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se rumeneste tarta.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Astazi,o reteta pe care am gasit-o pe blogul Retete de mancaruri .Este o reteta rapida,cu ingrediente

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu dovlecei si morcovi

Tarta cu dovlecei si morcovi

Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol,

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Eugenia Epuran , 27 iunie 2014

    cu dedicatie CRISTI IRIMIA pentru sotia lui MIHAELA

  • Eugenia Epuran , 21 iunie 2014

    am facut-o si eu iese super

  • Lali Alb , 29 aprilie 2014

    rondele, nu felii. nu itelegeam cum iese asa, daca dovlecelul este feliat

    • Marcu Angela , 29 aprilie 2014

      Excelenta reteta!

    • Piele Alina , 28 noiembrie 2013

      180C sau la treapta 3-4

    • Nina Trim , 28 noiembrie 2013

      ce temperatura sa aiba cuptorul?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      o reteta excelenta...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Alina,ce bine arata tarta,trebuie sa fac si eu neaparat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

28 voturi

Ingrediente

  • 450 g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50 ml ulei
  • 125 g parmezan/ cascaval ras
  • 125 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare piper

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

o reteta excelenta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placintele cu ciuperci si cascaval