Ingrediente
2 oua +2 galbenusuri,, 120g faina,, 120g unt topit,, 50g amidon,, 350g mere curatate,, 150g caise uscate,, 120g zahar,, 15g ghimbir ras.
Dificultate: Redusa | Timp: 55 min
1 vot
Mod de preparare
2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.
3. Caisele le punem la muiat in apa calda.
4. Amestecam untul topit cu zaharul farin pana devin o crema spumoasa (timp de 15 minute) adaugam unul cate unul ouale si respectiv galbenusurile, amestecand dupa fiecare, adaugam faina si amidonul amestecate in prealabil,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava de tarte unsa si tapetata cu faina.
Intre timp, amestecam merele taiate cuburi cu caisele de acum destul de insiropate,stoarse si taiate feliute,adaugam ghimbirul ras,amestecam totul si asezam peste compozitia din tava.
Pudram cu zahar si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35 minute, pudram cu zahar si introducem iarasi tarta in cuptor timp de 5 minute.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Interesant.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009
Interesantă reţetă? Ce rol are hreanul?