autor:

Cornelia

» » Torturi

Tarta cu fructe de padure

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
Cantitati, 275 gr.faina, 150 gr.zahar pudra, 100 gr.unt la temperature camerei, 4 oua, 1 praf de copt, 4 linguri apa minerala in care se dizolva sarea, Arome (zahar vanilat,coaja de lamiae,portocala, Crema de vanilie 200 gr, ½ pachet de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema ,se adauga una cate una apa minerala ,apoi treptat faina . Albusurile batue spuma tare ,se adauga treptat amestecand usor de jos in sus . Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei groasa.Se pune in forma de tarta cu diametrul de 24 cm ,in care am pus hartie de copt , si se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute la foc mic .
Dupa ce s-a racit ,se taie blatul in doua se unge din belsug cu crema de vanilie (facuta dupa instuctiunile date pe pachet ) ,peste care pui fructe de padure din belsug,se pune urmatorul blat peste care se pune tot crema de vanilie si se orneaza cu fructe ,proaspete .
Gelatina se prepara urmand instructiunile date pe pachet in care pui 2 linguri de zahar si dupa ce ai ornat tortul, torni un strat subtire de gelatina peste fructe ( nu se oxideaza fructele ).Se da la frigider minim 2-3 ore se consuma in doua zile maxim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la congelator pentru 15 minute ca sa

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Cred ca e tare deliciasa !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cantitati
  • 275 gr.faina
  • 150 gr.zahar pudra
  • 100 gr.unt la temperature camerei
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa minerala in care se dizolva sarea
  • Arome (zahar vanilat,coaja de lamiae,portocala
  • Crema de vanilie 200 gr
  • ½ pachet de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cred ca e tare deliciasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort Eufrosina