autor:

Cornelia

» » Torturi

Tarta cu fructe de padure

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
Cantitati, 275 gr.faina, 150 gr.zahar pudra, 100 gr.unt la temperature camerei, 4 oua, 1 praf de copt, 4 linguri apa minerala in care se dizolva sarea, Arome (zahar vanilat,coaja de lamiae,portocala, Crema de vanilie 200 gr, ½ pachet de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema ,se adauga una cate una apa minerala ,apoi treptat faina . Albusurile batue spuma tare ,se adauga treptat amestecand usor de jos in sus . Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei groasa.Se pune in forma de tarta cu diametrul de 24 cm ,in care am pus hartie de copt , si se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute la foc mic .
Dupa ce s-a racit ,se taie blatul in doua se unge din belsug cu crema de vanilie (facuta dupa instuctiunile date pe pachet ) ,peste care pui fructe de padure din belsug,se pune urmatorul blat peste care se pune tot crema de vanilie si se orneaza cu fructe ,proaspete .
Gelatina se prepara urmand instructiunile date pe pachet in care pui 2 linguri de zahar si dupa ce ai ornat tortul, torni un strat subtire de gelatina peste fructe ( nu se oxideaza fructele ).Se da la frigider minim 2-3 ore se consuma in doua zile maxim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se amesteca zaharul cu faina, se incorporeaza untul si apoi se adauga apa, galbenusurile si razatura.Aluatul

5 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Cred ca e tare deliciasa !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cantitati
  • 275 gr.faina
  • 150 gr.zahar pudra
  • 100 gr.unt la temperature camerei
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa minerala in care se dizolva sarea
  • Arome (zahar vanilat,coaja de lamiae,portocala
  • Crema de vanilie 200 gr
  • ½ pachet de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cred ca e tare deliciasa !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ruby