Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , 5 oua, , 10 linguri cu zahar,, 10 linguri cu faina, , 5 linguri cu ulei,, 4 linguri cu lapte, , un praf de copt,, esenta de vanilie., , Pentru partea de deasupra avem nevoie de :, , un pachet cu budinca,, fructe din compot, , 250g lapte,, 250 g compot, , un plic cu gelatina cu inchegare rapida(Tort Gelee), si 5 linguri cu zahar(3 pt. budinca si 2 pt. gelatina)
Dificultate: Medie | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
Eu am folosit compot de struguri, piersici si visine.Sunt cam greu de scos samburii de la visine dar nu imposibil...
Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor.
Se coace in forma rotunda,unsa cu ulei si tapetata cu faina,timp de 20-25 min.
Se raceste,se scoate din tava, apoi se insiropeaza bine cu compot.
Se prepara budinca in 250 g lapte si 250 g compot conform instructiunilor de pe pachet.
Se intinde apoi peste blat si usor si peste margini.
Se aseaza apoi deasupra fructele,dupa fantezia proprie...
Se prepara si gelatina conform instructiunilor de pe pachet, iar apoi se toarna calda peste fructe.
Eu am lasat-o asa (ca m-am grabit..), dar daca vrei sa aiba un aspect si mai festiv,o poti orna cu frisca.