Tarta cu fructe exotice

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 budinca vanilie
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1 banana
  • 1 plic gelatina incolora pentru ornat torturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, faina si 2-3 linguri apa. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta (diam. 25-30 cm) unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 35 de min. Intre timp sa prepara budinca conform instructiunilor de pe plic cu specificatia ca se pun 400 ml lapte in loc de 500 pentru a iesi mai tare. Se lasa sa se raceasca. Se scoate tarta se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza cu compot sau cu un sirop preparat astfel: se fierb 2 linguri de apa cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita esenta de rom. Se umple tarta cu budinca, se decoreaza cu fructe si apoi se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise