Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Ingrediente

  • pt blat
  • 300 gr biscuiti dietetici (dulci, nu sarati)
  • 100 gr unt cu continut scazut de grasime
  • 3 lg cacao
  • 100 ml lapte dulce
  • pt umplutura
  • 600 gr iaurt grecesc
  • 300 gr afine proaspete
  • 4 lg indulcitor xilitol
  • 1 lg amidon
  • 100 ml zeama de lime (lamaie verde)
  • 3-4 linguri sirop de agave
  • 5 gr gelatina
  • 3- 4 lg apa
  • coaja rasa de lime

Mod de preparare

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina).

Topim untul si il turnam peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.

Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindem pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine inalta. Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit.

Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tinem mult pe foc, se duce mult din gust.

Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca.

Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt.

Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine.

In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor.

Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune.

Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise