Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Ingrediente

  • pt blat
  • 300 gr biscuiti dietetici (dulci, nu sarati)
  • 100 gr unt cu continut scazut de grasime
  • 3 lg cacao
  • 100 ml lapte dulce
  • pt umplutura
  • 600 gr iaurt grecesc
  • 300 gr afine proaspete
  • 4 lg indulcitor xilitol
  • 1 lg amidon
  • 100 ml zeama de lime (lamaie verde)
  • 3-4 linguri sirop de agave
  • 5 gr gelatina
  • 3- 4 lg apa
  • coaja rasa de lime

Mod de preparare

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina).

Topim untul si il turnam peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.

Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindem pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine inalta. Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit.

Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tinem mult pe foc, se duce mult din gust.

Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca.

Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt.

Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine.

In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor.

Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune.

Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul