Se face aluatulde tarta din unt , faina, galbenus si cateva linguri apa f rece.Se amesteca repede si apoi se lasa la frigider pt cel putin 30 min.Se incalzeste un pic cuptorul si apoi se introduce tava cu aluatul intins , la copt, pt cca 10-15 min.Se scoate si se lasa la racit in tava.
Umplutura se face amestecand iaurturile cu fructe cu zaharul, frisca, caisele taiate bucatele si gelatina inmuiata.Gelatina se lasa la inmuiat cca 15 min , apoi se incalzeste la bain marie un pic, cat sa se dizolve( atentie-nu se fierbe!) si se da la racit.Rece , se amesteca cu iaurtul si celelalte ingrediente.Se umple tarta si se da la frigider pt circa 2-3 ore.Mai sigur este de preparat de pe o zi pe alta.
Se poate face cu orice fruct de sezon sau nu numai.Cine doreste poate unge foaia de tarta , inainte de a pune crema de iaurt , cu un pic de dulceata, in cazul nostru, de caise.Cine vrea mai putin dulce , sare partea cu dulceata si scade si cantitatea de zahar din umplutura.Se poate orna cu fructe proaspete in momentul servirii si cu cateva frunzulite de menta.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii