Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime,dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt.
Asezam si nivelam apoi punem umplutura de mere.
Merele razuite se calesc impreuna cu untul,zaharul si scortisoara.Se lasa la racit.
Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme.Noi am preferat floricele :) cu care am acoperit tarta.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.
Cand se raceste o scoatem din tava,prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii