autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu mere

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 150 g branza de vaci, * 6 linguri lapte, * 6 linguri ulei, * sare un varf de cutit, * 1 pliculet zahar vanilat, * 75 g zahar, * 300 g faina, * 1 pliculet praf de copt, * Umplutura de mere:, * 500 g mere, * 50 g unt, * zahar dupa gust, * 1-2 lingurite scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime,dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt.

Asezam si nivelam apoi punem umplutura de mere.

Merele razuite se calesc impreuna cu untul,zaharul si scortisoara.Se lasa la racit.

Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme.Noi am preferat floricele :) cu care am acoperit tarta.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Cand se raceste o scoatem din tava,prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta alsaciana cu mere

Tarta alsaciana cu mere

Intr-un bol se face aluatul din faina (cernuta), ou, unt moale (nu topit), zahar, sare. Se pune apa,

17 voturi    27 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim

14 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2012

    foarte gustoasa..

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Delicios.........

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    e deosebita aceasta tarta si combinatia...cred ca-i da un gust foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * 150 g branza de vaci
  • * 6 linguri lapte
  • * 6 linguri ulei
  • * sare un varf de cutit
  • * 1 pliculet zahar vanilat
  • * 75 g zahar
  • * 300 g faina
  • * 1 pliculet praf de copt
  • * Umplutura de mere:
  • * 500 g mere
  • * 50 g unt
  • * zahar dupa gust
  • * 1-2 lingurite scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

gheli1 (Chef de cuisine)

foarte gustoasa..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Gauffre cu caramel