Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul.
Intr-un vas termorezistent,mai adanc,se aseaza hartie de copt,in asa fel incat sa acopere si peretii vasului.
Se aseaza merele,peste care se pune zahar (in scobitura) si se dau la cuptor 15 min la 180 grade,pana se caramelizeaza zaharul si se inmoaie merele putin.
In timp ce merele stau in cuptor,se face compozitia de blat.
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu o cana de zahar si separat galbenusurile cu 1/2 cana de zahar.Se adauga galbenusurile batute peste spuma,uleiul,praful de copt si faina treptat.
Cand sunt gata merele,se toarna compozitia peste ele si se mai da la cuptor in 30-40 minute.Cand este gata,se pudreaza.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii