autor:

Cristina Omer

» » Prajituri

Tarta cu mere

Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
6oua, 3/4 cana ulei, 2 cani faina, 1 + 1/2 cana zahar, 1 plic praf de copt, 3 mere mari, 1/2 cana zahar brun(merge si normal), zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

30 voturi

Mod de preparare

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul.
Intr-un vas termorezistent,mai adanc,se aseaza hartie de copt,in asa fel incat sa acopere si peretii vasului.
Se aseaza merele,peste care se pune zahar (in scobitura) si se dau la cuptor 15 min la 180 grade,pana se caramelizeaza zaharul si se inmoaie merele putin.
In timp ce merele stau in cuptor,se face compozitia de blat.
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu o cana de zahar si separat galbenusurile cu 1/2 cana de zahar.Se adauga galbenusurile batute peste spuma,uleiul,praful de copt si faina treptat.
Cand sunt gata merele,se toarna compozitia peste ele si se mai da la cuptor in 30-40 minute.Cand este gata,se pudreaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta caramel cu mere

Tarta caramel cu mere

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tarta Tatin cu mere

Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C. Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    gustoasa si frumos prezentata!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Delicios de bine arata.

  • Cristina Omer

    Cristina Omer (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Multumesc! Inca am facut poza finala ,dupa ce sotul meu s-a infruptat din ea :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

30 voturi

Ingrediente

  • 6oua
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 + 1/2 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 mere mari
  • 1/2 cana zahar brun(merge si normal)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Omer
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Se dezoseaza pulpele, separat intr-un castron se pun 100 ml vin cu condimentele si cubul Knorr pana

22 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

vera (Chef de cuisine)

gustoasa si frumos prezentata!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata