autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Tarta cu mure si crema de branza

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2011

Ingrediente
Blat, -1 ou mare,, -o jumatate pachet de unt,, -o lingura de zahar,, -un praf de sare,, -o lingurita praf de copt,, -250 g faina,, , Crema de branza, -2oo g mascarpone,, -2 oua,, -150 g zahar,, -2 linguri de amidon alimentar,, -2 plicuri zahar vanilat,, - 200 g mure,, -3 linguri frisca pentru ornat,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cantitatile acestea sunt pentru o tava mica, cu diametrul de 28 cm. Se aduce untul la temperatura camerei si se mixeaza cu oul, sarea si zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi faina in care am adaugat praful de copt si se omogenizeaza bine, lasandu-se la rece vreo 3o min.
Se intinde in tava unsa si tapeta si se da la cuptorul preancalzit, timp de 15-20 min in functie de grosimea foii.
In timp ce se coace blatul se prepara crema de branza astfel: se freaca zaharul , cu zaharul vanilat si ouale pana zaharul se topeste si apoi se adauga branza mascarpone, se incorporeazaa complet, se pune amidonul si dupa ce s-a omogenizat bine se adauga peste blatul de tarta. Peste crema de branza se aseaza murele si se mai da 15 min la cuptor. Cand este gata se orneaza dupa gust.
Eu am lasat-o sa se raceasca complet si am ornat tarta cu mure si crema de branza cu 3 linguri de frisca in care am adaugat o lingurita de sos de mure si ceva fructe...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basbousa

Basbousa

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt. 2.Adaugam peste

5 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Denisa_Prodan

    Denisa_Prodan (Bucatar sef) , 10 septembrie 2012

    Ar trebui sa specificati si gradele la care trebuie tinuta la cuptor!!! Nu merge asa dupa ochi!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Pur_si_simplu_papa_bun

    Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 24 august 2011

    Dar nici cu o cafea buna nu e de lepadat :))!! Delicioasa!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 august 2011

      Um deliciu! Merge bine cu un ceai englez. Felicitari!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 23 august 2011

      Buna tare aceasta prajitura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -1 ou mare,
  • -o jumatate pachet de unt,
  • -o lingura de zahar,
  • -un praf de sare,
  • -o lingurita praf de copt,
  • -250 g faina,
  • Crema de branza
  • -2oo g mascarpone,
  • -2 oua,
  • -150 g zahar,
  • -2 linguri de amidon alimentar,
  • -2 plicuri zahar vanilat,
  • - 200 g mure,
  • -3 linguri frisca pentru ornat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Denisa_Prodan (Bucatar sef)

Ar trebui sa specificati si gradele la care trebuie tinuta la cuptor!!! Nu merge asa dupa ochi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate