autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Tarta cu mure si crema de branza

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2011

Ingrediente
Blat, -1 ou mare,, -o jumatate pachet de unt,, -o lingura de zahar,, -un praf de sare,, -o lingurita praf de copt,, -250 g faina,, , Crema de branza, -2oo g mascarpone,, -2 oua,, -150 g zahar,, -2 linguri de amidon alimentar,, -2 plicuri zahar vanilat,, - 200 g mure,, -3 linguri frisca pentru ornat,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cantitatile acestea sunt pentru o tava mica, cu diametrul de 28 cm. Se aduce untul la temperatura camerei si se mixeaza cu oul, sarea si zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi faina in care am adaugat praful de copt si se omogenizeaza bine, lasandu-se la rece vreo 3o min.
Se intinde in tava unsa si tapeta si se da la cuptorul preancalzit, timp de 15-20 min in functie de grosimea foii.
In timp ce se coace blatul se prepara crema de branza astfel: se freaca zaharul , cu zaharul vanilat si ouale pana zaharul se topeste si apoi se adauga branza mascarpone, se incorporeazaa complet, se pune amidonul si dupa ce s-a omogenizat bine se adauga peste blatul de tarta. Peste crema de branza se aseaza murele si se mai da 15 min la cuptor. Cand este gata se orneaza dupa gust.
Eu am lasat-o sa se raceasca complet si am ornat tarta cu mure si crema de branza cu 3 linguri de frisca in care am adaugat o lingurita de sos de mure si ceva fructe...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Denisa_Prodan

    Denisa_Prodan (Bucatar sef) , 10 septembrie 2012

    Ar trebui sa specificati si gradele la care trebuie tinuta la cuptor!!! Nu merge asa dupa ochi!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Pur_si_simplu_papa_bun

    Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 24 august 2011

    Dar nici cu o cafea buna nu e de lepadat :))!! Delicioasa!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 august 2011

      Um deliciu! Merge bine cu un ceai englez. Felicitari!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 23 august 2011

      Buna tare aceasta prajitura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -1 ou mare,
  • -o jumatate pachet de unt,
  • -o lingura de zahar,
  • -un praf de sare,
  • -o lingurita praf de copt,
  • -250 g faina,
  • Crema de branza
  • -2oo g mascarpone,
  • -2 oua,
  • -150 g zahar,
  • -2 linguri de amidon alimentar,
  • -2 plicuri zahar vanilat,
  • - 200 g mure,
  • -3 linguri frisca pentru ornat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

69 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Denisa_Prodan (Bucatar sef)

Ar trebui sa specificati si gradele la care trebuie tinuta la cuptor!!! Nu merge asa dupa ochi!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise