Tarta cu pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat din comert
  • 5 pere coapte, dar tari
  • 50 de grame de unt
  • 50 de grame de zahar pudra (2 linguri)
  • 2 linguri cu smantana subtire
  • 2 linguri cu pudra de migdale

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Curata perele, taie-le pe jumatate si scoate cotorul, apoi taie fiecare jumatate in trei.

2.Incalzeste untul intr-o cratita antiadeziva, apoi aduga perele taiate, dupa ce le-ai trecut prin zahar pudra. Lasa perele sa se caramelizeze si, ca sa nu se arda, stropeste-le cu putina apa. Cand sunt caramelizate, adauga smantana.

3. Transfera perele cu o lingura pe foaia de aluat - aluat pe care l-ai asezat intr-o tava unsa si tapetata cu faina - cu tot cu suc, apoi pudreaza tarta din belsug cu pudra de migdale si coace-o timp de 20-30 de minute. Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise