autor:

iulix

» » Prajituri

Tarta cu pere

Autor: iulix (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulix (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
1 foaie de aluat din comert, 5 pere coapte, dar tari, 50 de grame de unt, 50 de grame de zahar pudra (2 linguri), 2 linguri cu smantana subtire, 2 linguri cu pudra de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Curata perele, taie-le pe jumatate si scoate cotorul, apoi taie fiecare jumatate in trei.
2.Incalzeste untul intr-o cratita antiadeziva, apoi aduga perele taiate, dupa ce le-ai trecut prin zahar pudra. Lasa perele sa se caramelizeze si, ca sa nu se arda, stropeste-le cu putina apa. Cand sunt caramelizate, adauga smantana.
3. Transfera perele cu o lingura pe foaia de aluat - aluat pe care l-ai asezat intr-o tava unsa si tapetata cu faina - cu tot cu suc, apoi pudreaza tarta din belsug cu pudra de migdale si coace-o timp de 20-30 de minute. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

    Cred ca iese mult mai gustoasa cu aluat special pentru tarta pregatit in casa.Mie imi place sa fie crocant la suprafata si fraged in interior.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat din comert
  • 5 pere coapte
  • dar tari
  • 50 de grame de unt
  • 50 de grame de zahar pudra (2 linguri)
  • 2 linguri cu smantana subtire
  • 2 linguri cu pudra de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de iulix
Tort cu frisca si ananas

Tort cu frisca si ananas

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Salata de castraveti cu branza

Salata de castraveti cu branza

Se spala castravetii, se curata de coaja si se taie rondele. Apoi se da pe razatoarea mica branza.

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca iese mult mai gustoasa cu aluat special pentru tarta pregatit in casa.Mie imi place sa fie crocant la suprafata si fraged in interior.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura duo cu visine