Tarta cu pere si ciocolata

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pere si ciocolata

Ingrediente

  • 3 pere
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 150g unt
  • 100g faina
  • 80g migdale macinate
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri gem de caise sau piersici!

Mod de preparare

Fierbem 500ml apa cu 80g zahar,adaugam perele taiate pe jumatate,si le fierbem timp de 15 minute!

Le dam deoparte la racit,in siropul in care au fiert;

Untul moale il batem bine cu restul de zahar pana va devenii o crema,incorporam faina,ouale unul cate unul,migdalele macinate amestecate cu praful de copt;

Impartim compozitia in doua;

in una din compozitii amestecam 20g cacao,omogenizam;

Ungem si tapetam o tava detasabila cu unt si faina,si hartie,turnam compozitia alba,urmeaza compozitia neagra,asezam feliile de pere;

introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35-40 minute;

Cand este gata se unge cu gem de caise sau piersici diluit cu apa;

Se serveste pudrat cu zahar sau cu ciocolata topita deasupra;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor