Fierbem 500ml apa cu 80g zahar,adaugam perele taiate pe jumatate,si le fierbem timp de 15 minute!
Le dam deoparte la racit,in siropul in care au fiert;
Untul moale il batem bine cu restul de zahar pana va devenii o crema,incorporam faina,ouale unul cate unul,migdalele macinate amestecate cu praful de copt;
Impartim compozitia in doua;
in una din compozitii amestecam 20g cacao,omogenizam;
Ungem si tapetam o tava detasabila cu unt si faina,si hartie,turnam compozitia alba,urmeaza compozitia neagra,asezam feliile de pere;
introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35-40 minute;
Cand este gata se unge cu gem de caise sau piersici diluit cu apa;
Se serveste pudrat cu zahar sau cu ciocolata topita deasupra;

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii