autor:

Luana

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
Aluat, , 125g faina, 1 varf de sare, 75g unt rece, apa rece, , Umplutura, , 500g pireu de castane, 200g frisca, 25g unt, 2 linguri sirop de artar(sau miere), 150g nuci pecan

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina,sarea si untul pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga apa rece(cate putin)amestecand continuu,pana obtinem un aluat omogen.Se intinde aluatul pe o plansa pudrata cu faina si se aseaza intr-o forma de tarta.Se lasa tarta la frigider 30min.

Incalzim cuptorul la 190C si coacem tarta cca.20-25min.Lasam sa se raceasca.

Batem frisca,amestecam cu pireul de castane si punem amestecul in tarta.Se lasa la frigider 2 ore.

Intr-o craticioara topim untul si siropul de artar(sau mierea)pana amestecul face bule.Adaugam nucile si lasam la foc compozitia cam 2-3 minute amestecand continuu sa nu se arda.Transferam nucile pe o hartie cerata si lasam sa se raceasca.Ornam tarta cu nuci.



Aceasta tarta are calorii cam multe dar e delicioasa cu o cafea expresso(fara zahar).Combinatia amaruie a cafelei cu cea dulce a tartei este irezistibila.



Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort simplu cu banane

Tort simplu cu banane

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Cred ca e tare buna yumi,yumi. Felicitari ! imi place. *****

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 125g faina
  • 1 varf de sare
  • 75g unt rece
  • apa rece
  • Umplutura
  • 500g pireu de castane
  • 200g frisca
  • 25g unt
  • 2 linguri sirop de artar(sau miere)
  • 150g nuci pecan

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cred ca e tare buna yumi,yumi. Felicitari ! imi place. *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE FRUCTE