autor:

Luana

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
Aluat, , 125g faina, 1 varf de sare, 75g unt rece, apa rece, , Umplutura, , 500g pireu de castane, 200g frisca, 25g unt, 2 linguri sirop de artar(sau miere), 150g nuci pecan

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina,sarea si untul pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga apa rece(cate putin)amestecand continuu,pana obtinem un aluat omogen.Se intinde aluatul pe o plansa pudrata cu faina si se aseaza intr-o forma de tarta.Se lasa tarta la frigider 30min.

Incalzim cuptorul la 190C si coacem tarta cca.20-25min.Lasam sa se raceasca.

Batem frisca,amestecam cu pireul de castane si punem amestecul in tarta.Se lasa la frigider 2 ore.

Intr-o craticioara topim untul si siropul de artar(sau mierea)pana amestecul face bule.Adaugam nucile si lasam la foc compozitia cam 2-3 minute amestecand continuu sa nu se arda.Transferam nucile pe o hartie cerata si lasam sa se raceasca.Ornam tarta cu nuci.



Aceasta tarta are calorii cam multe dar e delicioasa cu o cafea expresso(fara zahar).Combinatia amaruie a cafelei cu cea dulce a tartei este irezistibila.



Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu bere bruna

Tort cu bere bruna

. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min. 2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Caramel

Tort Caramel

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 135ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de

12 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Cred ca e tare buna yumi,yumi. Felicitari ! imi place. *****

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 125g faina
  • 1 varf de sare
  • 75g unt rece
  • apa rece
  • Umplutura
  • 500g pireu de castane
  • 200g frisca
  • 25g unt
  • 2 linguri sirop de artar(sau miere)
  • 150g nuci pecan

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

13 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cred ca e tare buna yumi,yumi. Felicitari ! imi place. *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de morcovi cu nuca