Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Pentru crusta crocanta:
  • 300 gr. Faina
  • 200 gr unt sau 250gr margarina
  • 100 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la 1 portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de vanilie :
  • 4 galbenusuri de oua de casa
  • 750 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 gr unt, de preferat mai gras
  • 25 gr. faina alba calitate superioara
  • 25 gr amidon alimentar
  • 2 linguri mac
  • Pentru umplutura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 50 gr smantana
  • ½ ceasca lichior de zmeura
  • 4 smochine
  • 50gr arahide sarate
  • 100 gr zmeura si afine
  • Menta pentru decor

Mod de preparare

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde dupa forma in care urmeaza sa fie copt care a fost unsa in prealabil. Se inteapa cu furculita aluatul si se pune deasupra hartie de copt peste care se toarna orez sau boabe de fasole pentru o coace uniforma.La final se inlatura hartia de copt si se mai da la cuptor 5-10 minute pentru o crusta aurie. Se lasa la racit.

Fierbem laptele impreuna cu semintele din pastaia de vanilie .

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramana cocolase.

Adaugam restul laptelui amestecind mereu cu telul pana incepe sa se ingroase. Stingem focul si adaugam 15 gr.unt si macul prajit.Se lasa la racit.

Se topeste la bain marie ciocolata impreuna cu untul apoi, se amesteca bine si apoi se incorporeaza lichiorul de zmeura si smantana.Se lasa la racit.

Se toarna in forma de tarta crema de vanilie racita apoi crema de ciocolata racita.

Se pun deasupra smochine taiate in sferturi, zmeura, afine , arahide tocate grosier si ornam cu frunze de menta.

Se tine la frigider pentru racire minim o ora.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise