tarta cu spanac si brinza feta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase)
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • sare
  • 120 g unt
  • 1 kg de spanac
  • 200 g branza Feta
  • 2-3 linguri de seminte de pin
  • piper
  • nucsoara rasa
  • grasime pentru uns forma de copt.

Mod de preparare

Separi galbenusul de albusul unui ou. Galbenusul il amesteci cu 2-3 linguri de smantana si il dai deoparte. Din faina, migdale, ½ lingurita de sare, 1 albus, 2 linguri de apa si unt framanti un aluat pe care-l acoperi cu folie alimentara transparenta si-l dai la frigider.

Speli spanacul. Oparesti frunzele cateva secunde in apa cu sare, apoi le lasi sa se scurga. Le tai grosier. Cu o furculita, zdrobesti branza Feta. Prajesti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime. Smantana ramasa o amesteci cu laptele, restul de oua, sare, piper si nucsoara.

Pe o suprafata tapetata cu faina intinzi doua treimi din aluat, obtinand o foaie de ½ cm grosime. In forma de tarta deja unsa cu grasime asezi foaia de coca, iar peste ea pui spanac, Feta si semintele de pin. Torni smantana si ouale. Aluatul ramas il intinzi si-l pui capac peste tarta, presand pe margini.

Ce ramane din el mai intinzi o data si cu rotita de taiat coca (sau cu un cutit) obtii fasii subtiri. Pui peste tarta amestecul de galbenus si smantana, asezi decorativ fasiile de aluat si dai tarta la cuptor 35 de minute, la 200°. O lasi la racit putin, o tai in bucati si o aduci calda la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise