autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Tarta cu svaiter

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Asadar, pentru 6-8 persoane aveti nevoie de:, , 340 g aluat de tarta (adica aluat fraged, dar si asta e de mai multe feluri, asa ca preparati-l pe cel care va place mai mult si nu-mi luati in considerare opinia ca ala care are si ou mi se pare cel mai indicat), 1 lingura de mustar, 175 g costita afumata, fara soric, 1 ceapa tocata, 3 oua, 350 g smantana, 150 g svaiter, taiat zaruri de table, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai, cuptorul trebuie incalzit de dinainte, la un foc zdravan. Intindeti aluatul si asezati-l intr-o forma de tarta (la cat aluat v-am spus, 23 de cm ar trebui sa fie diametrul). Intepati putin fundul cu o furculita, asezati deasupra folie de aluminiu alimentar, puneti ceva boabe de fasole deasupra si coaceti 15 minute. Scoateti fasolea si aluminiul, ungeti aluatul cu un strat fin si uniform de mustar, dupa care din nou la cuptor, inca 5 minute, dupa care lasati-l deoparte, ca vine si vremea lui. Cat despre umplutura, caliti costita tocata fasiute subtiri in ulei, pana devine crocanta. Puneti-o deoparte, eliminati mare parte din grasimea formata si in ce ramane caliti ceapa, vreo 15 minute, amestecand din cand in cand. Ca sa fie mancarea mai usoara, e bine sa puneti dupa calire costita si ceapa pe o hartie absorbanta. Bateti ouale cu smantana, sarati si piperati. Presarati uniform svaiterul peste aluatul lasat in asteptare, dupa care urmeaza ceapa si apoi costita. Turnati ouale batute si bagati tava din nou in cuptor, la foc mijlociu, si coaceti timp de 35-45 de minute. Scoateti din forma si puneti tarta pe o grila, sa se racoreasca putin.
sw serveste calda
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu svaiter" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos de smantana

Paste cu sos de smantana

Pastele se fierb in apa cu sare, conform cu instructiunile de pe pachet. Intre timp se pune uleiul

7 voturi    12 comentarii
20 min
Paste si pizza
Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Buna trebuie sa fie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Asadar
  • pentru 6-8 persoane aveti nevoie de:
  • 340 g aluat de tarta (adica aluat fraged
  • dar si asta e de mai multe feluri
  • asa ca preparati-l pe cel care va place mai mult si nu-mi luati in considerare opinia ca ala care are si ou mi se pare cel mai indicat)
  • 1 lingura de mustar
  • 175 g costita afumata
  • fara soric
  • 1 ceapa tocata
  • 3 oua
  • 350 g smantana
  • 150 g svaiter
  • taiat zaruri de table
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

81 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

13 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buna trebuie sa fie.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortiglioni cu fructe de mare