autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Tarta cu svaiter

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Asadar, pentru 6-8 persoane aveti nevoie de:, , 340 g aluat de tarta (adica aluat fraged, dar si asta e de mai multe feluri, asa ca preparati-l pe cel care va place mai mult si nu-mi luati in considerare opinia ca ala care are si ou mi se pare cel mai indicat), 1 lingura de mustar, 175 g costita afumata, fara soric, 1 ceapa tocata, 3 oua, 350 g smantana, 150 g svaiter, taiat zaruri de table, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai, cuptorul trebuie incalzit de dinainte, la un foc zdravan. Intindeti aluatul si asezati-l intr-o forma de tarta (la cat aluat v-am spus, 23 de cm ar trebui sa fie diametrul). Intepati putin fundul cu o furculita, asezati deasupra folie de aluminiu alimentar, puneti ceva boabe de fasole deasupra si coaceti 15 minute. Scoateti fasolea si aluminiul, ungeti aluatul cu un strat fin si uniform de mustar, dupa care din nou la cuptor, inca 5 minute, dupa care lasati-l deoparte, ca vine si vremea lui. Cat despre umplutura, caliti costita tocata fasiute subtiri in ulei, pana devine crocanta. Puneti-o deoparte, eliminati mare parte din grasimea formata si in ce ramane caliti ceapa, vreo 15 minute, amestecand din cand in cand. Ca sa fie mancarea mai usoara, e bine sa puneti dupa calire costita si ceapa pe o hartie absorbanta. Bateti ouale cu smantana, sarati si piperati. Presarati uniform svaiterul peste aluatul lasat in asteptare, dupa care urmeaza ceapa si apoi costita. Turnati ouale batute si bagati tava din nou in cuptor, la foc mijlociu, si coaceti timp de 35-45 de minute. Scoateti din forma si puneti tarta pe o grila, sa se racoreasca putin.
sw serveste calda
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu svaiter" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Ravioli cu carne si sos de rosii

Ravioli cu carne si sos de rosii

Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta

2 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu sunca

Paste cu sunca

Se taie ceapa (ca pentru salata) si se pune in tigaie cu putin ulei si cu cubuletele de sunca afumata.

1 vot    2 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Buna trebuie sa fie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Asadar
  • pentru 6-8 persoane aveti nevoie de:
  • 340 g aluat de tarta (adica aluat fraged
  • dar si asta e de mai multe feluri
  • asa ca preparati-l pe cel care va place mai mult si nu-mi luati in considerare opinia ca ala care are si ou mi se pare cel mai indicat)
  • 1 lingura de mustar
  • 175 g costita afumata
  • fara soric
  • 1 ceapa tocata
  • 3 oua
  • 350 g smantana
  • 150 g svaiter
  • taiat zaruri de table
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

81 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

16 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buna trebuie sa fie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu chiftele si sos