Tarta cu svaiter

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Asadar, pentru 6-8 persoane aveti nevoie de:
  • 340 g aluat de tarta (adica aluat fraged, dar si asta e de mai multe feluri, asa ca preparati-l pe cel care va place mai mult si nu-mi luati in considerare opinia ca ala care are si ou mi se pare cel mai indicat), 1 lingura de mustar, 175 g costita afumata, fara soric, 1 ceapa tocata, 3 oua, 350 g smantana, 150 g svaiter, taiat zaruri de table, sare, piper, patrunjel

Mod de preparare

Mai intai, cuptorul trebuie incalzit de dinainte, la un foc zdravan. Intindeti aluatul si asezati-l intr-o forma de tarta (la cat aluat v-am spus, 23 de cm ar trebui sa fie diametrul). Intepati putin fundul cu o furculita, asezati deasupra folie de aluminiu alimentar, puneti ceva boabe de fasole deasupra si coaceti 15 minute. Scoateti fasolea si aluminiul, ungeti aluatul cu un strat fin si uniform de mustar, dupa care din nou la cuptor, inca 5 minute, dupa care lasati-l deoparte, ca vine si vremea lui. Cat despre umplutura, caliti costita tocata fasiute subtiri in ulei, pana devine crocanta. Puneti-o deoparte, eliminati mare parte din grasimea formata si in ce ramane caliti ceapa, vreo 15 minute, amestecand din cand in cand. Ca sa fie mancarea mai usoara, e bine sa puneti dupa calire costita si ceapa pe o hartie absorbanta. Bateti ouale cu smantana, sarati si piperati. Presarati uniform svaiterul peste aluatul lasat in asteptare, dupa care urmeaza ceapa si apoi costita. Turnati ouale batute si bagati tava din nou in cuptor, la foc mijlociu, si coaceti timp de 35-45 de minute. Scoateti din forma si puneti tarta pe o grila, sa se racoreasca putin.

sw serveste calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise