Ingrediente
pentru aluat:, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, pentru umplutură:, 2 conserve mici de ton în suc propriu (le scurgeţi de suc) cam 250-270 gr ton, 2 roşii potrivite, 70 gr brânză feta, 140 gr boabe de porumb din conservă, 1 lingură făină, 150 ml lapte, 1/2 linguriţă delikat, 1 gălbenuş, 3 linguri lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
6 voturi
Mod de preparare
Umplutura o faceţi cam aşa : Puneţi pe foc 150 ml lapte şi aduceţi la punctul de fierbere, micşoraţi flacăra şi adăugaţi încet făina pentru a nu se forma cocoloaşe. Lăsaţi să fiarbă înabuşit 3 minute. Adăugaţi 1/2 linguriţă delikat. Într-un bol amestecaţi bine tonul scurs de sus, boabele de porumb şi turnaţi sosul de lapte.
În aluatul de tartă puneţi, cu lingura, amestecul de ton cu porumb, apoi împrăştiaţi deasupra nişte brânză feta şi roşiile tăiate rondele subţiri.
Daţi la cuptor pentru 35-40 minute şi cu 5 minute înainte de a o scoate, pensulaţi-o bine cu un gălbenuş desfăcut în 3 linguri de lapte.
Am omis sa spun la reteta...grila am facut-o din aluatul de tarta ramas de pe margini, si am aplicat-o imediat ce am pus umplutura. Am dat apoi la cuptor si am uns-o cu un galbenus de ou, cu 5 minute inainte de a fi gata.
Serviţi-o rece, caldă...cum doriţi...mie îmi plac tartele reci :P
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Apetisanta !!!
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011
Arata grozav!!!...Plina de savoare!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011
Delicioasa ; harnicuta albinuta noastra!*****
mira (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011
Ar fi bine sa completezi in text punerea fasiilor de aluat deasupra, cum se vede in poze.
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011
Teobucatar, multumesc frumos
mira (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011
De incercat... numai sa se racoreasca putin afara
TeoBucatar (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011
Chiar ca o albinuta ai dichisit-o!