autor:

Alice Ciobanu

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Tartă cu ton şi roşii

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2011

Ingrediente
pentru aluat:, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, pentru umplutură:, 2 conserve mici de ton în suc propriu (le scurgeţi de suc) cam 250-270 gr ton, 2 roşii potrivite, 70 gr brânză feta, 140 gr boabe de porumb din conservă, 1 lingură făină, 150 ml lapte, 1/2 linguriţă delikat, 1 gălbenuş, 3 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Aşadar din ingredientele pentru aluat faceţi o bilă pe care o daţi la rece pentru o oră, după care o întindeţi bine cu sucitorul şi o puneţi in tava specială, tapetată cu unt şi făină. Predaţi-o cuptorului încins bine, nu înainte de a o înţepa bine cu furculiţa şi de a o proteja cu o foaie de copt peste care aţi pus o mână sănătoasă de fasole uscată. are rolul de a proteja coc şi de a nu se umfla inutil :P . După vreo 20 minute, scoateţi tava din cuptor, descoperiţi-o încetisor, aveţi grijă ca frige :P şi puneţi umplutura.

Umplutura o faceţi cam aşa : Puneţi pe foc 150 ml lapte şi aduceţi la punctul de fierbere, micşoraţi flacăra şi adăugaţi încet făina pentru a nu se forma cocoloaşe. Lăsaţi să fiarbă înabuşit 3 minute. Adăugaţi 1/2 linguriţă delikat. Într-un bol amestecaţi bine tonul scurs de sus, boabele de porumb şi turnaţi sosul de lapte.

În aluatul de tartă puneţi, cu lingura, amestecul de ton cu porumb, apoi împrăştiaţi deasupra nişte brânză feta şi roşiile tăiate rondele subţiri.

Daţi la cuptor pentru 35-40 minute şi cu 5 minute înainte de a o scoate, pensulaţi-o bine cu un gălbenuş desfăcut în 3 linguri de lapte.
Am omis sa spun la reteta...grila am facut-o din aluatul de tarta ramas de pe margini, si am aplicat-o imediat ce am pus umplutura. Am dat apoi la cuptor si am uns-o cu un galbenus de ou, cu 5 minute inainte de a fi gata.

Serviţi-o rece, caldă...cum doriţi...mie îmi plac tartele reci :P
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ton şi roşii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu cartofi la cuptor

Peste cu cartofi la cuptor

Pregatiti 2 tavi: -Intr-o tava puneti ulei de masline,asezati pestele taiat bucati,pe care l-ati

24 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Imi place mult cum arata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Apetisanta!!!!!!!!

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    mira, draga, nu te impacineta...mai uita omul, mai gresete....esti prima care arunca cu piatra? am completat in text, draga mea, cum am facut grilajul si cind l-am asamblat deasupra.... scuze tuturor celor care le-am pricinuit vreo neplacere prin umila mea uitare.

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Apetisanta !!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Arata grozav!!!...Plina de savoare!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Delicioasa ; harnicuta albinuta noastra!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Ar fi bine sa completezi in text punerea fasiilor de aluat deasupra, cum se vede in poze.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Teobucatar, multumesc frumos

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      De incercat... numai sa se racoreasca putin afara

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Chiar ca o albinuta ai dichisit-o!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • 2 conserve mici de ton în suc propriu (le scurgeţi de suc) cam 250-270 gr ton
  • 2 roşii potrivite
  • 70 gr brânză feta
  • 140 gr boabe de porumb din conservă
  • 1 lingură făină
  • 150 ml lapte
  • 1/2 linguriţă delikat
  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Imi place mult cum arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Scoici cu legume-Wok