autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Tarta cu umplutura de visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2013

Ingrediente
Aluat:, , 125 gr margarina la pachet Unirea, 1 lingura zahar, 2 linguri apa rece, 1 plic praf de copt, 230 gr faina, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de portocala, , Umplutura:, , 400 gr visine fara samburi, 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine, 1 plic budinca de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Aluat:
Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul vanilat,zaharul si apa.
Adaugam praful de copt, coaja de portocala, iar la urma faina, pe care o punem treptat.
Framantam cu mana pana ce faina este incorporata, iar aluatul devine nelipicios.
Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:
Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine.
Acest amestec il punem peste restul siropului, adaugam zaharul vanilat.
Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc, la flacara mica pana se ingroasa.
Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc, punem visinele si coaja de portocala.
Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.

Scoatem aluatul din frigider.
Presaram niste faina alba pe masa de lucru, apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava.
Taiem marginile, intepam cu furculita foaia , apoi turnam umplutura.
Din marginile aluatului facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie, circa 35 de minute.
Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit, apoi servim.
Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura , puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu umplutura de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un castron punem faina,zaharul,grisul in cantitatile de mai sus si praful de copt pe care le

4 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea fiarta, strecurata, o dau pe robot. Calesc cepele, adaug usturoiul pisat, sting focul, las

23 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Zacusca de fasole