Tarta cu umplutura de visine

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Tarta cu umplutura de visine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Aluat:

Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul vanilat,zaharul si apa.

Adaugam praful de copt, coaja de portocala, iar la urma faina, pe care o punem treptat.

Framantam cu mana pana ce faina este incorporata, iar aluatul devine nelipicios.

Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine.

Acest amestec il punem peste restul siropului, adaugam zaharul vanilat.

Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc, la flacara mica pana se ingroasa.

Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc, punem visinele si coaja de portocala.

Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.

Scoatem aluatul din frigider.

Presaram niste faina alba pe masa de lucru, apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.

Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava.

Taiem marginile, intepam cu furculita foaia , apoi turnam umplutura.

Din marginile aluatului facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie, circa 35 de minute.

Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit, apoi servim.

Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura , puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise