Aluat:
Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul vanilat,zaharul si apa.
Adaugam praful de copt, coaja de portocala, iar la urma faina, pe care o punem treptat.
Framantam cu mana pana ce faina este incorporata, iar aluatul devine nelipicios.
Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine.
Acest amestec il punem peste restul siropului, adaugam zaharul vanilat.
Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc, la flacara mica pana se ingroasa.
Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc, punem visinele si coaja de portocala.
Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.
Scoatem aluatul din frigider.
Presaram niste faina alba pe masa de lucru, apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava.
Taiem marginile, intepam cu furculita foaia , apoi turnam umplutura.
Din marginile aluatului facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie, circa 35 de minute.
Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit, apoi servim.
Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura , puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii