autor:

Timea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tarta cu visine si strugurei

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2015

Ingrediente
125 gr unt, 220-240 gr faina in funtie de faina folosita, 1 ou, 1 lingura Green Sugar ( sau 2 linguri zahar), coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie), sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece), 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, un varf de sare, Umplutura, 3 linguri pesmet, Aprox 400 gr visine (cantarite fara samburi), 150-200 gr strugurei (coacaze rosii), o lingura si jumatate Green Sugar, Altele:, 0 lingura unt pentru uns tava, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul (indulcitorul), adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie
– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem cam trei sferturi din aluat sub forma rotunda.
Tava o ungem cu unt si asezam aluatul in tava si cu un cutit taiem surplusul.
Presaram pesmetul si asezam fructele peste care presaram zaharul (indulcitorul Green Sugar in cazul meu)
Luam restul de aluat si il intindem tot sub forma rotunda si decupam cu o forma cateva floricele si taiem surplusul de pe margine.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin tarta, presaram deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si strugurei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar ( sau 2 linguri zahar)
  • coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 3 linguri pesmet
  • Aprox 400 gr visine (cantarite fara samburi)
  • 150-200 gr strugurei (coacaze rosii)
  • o lingura si jumatate Green Sugar
  • Altele:
  • 0 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Bilute de branza