1.Preparam blatul mixand untul moale,la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul.Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem,indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2.Se prepara crema astfel;separam qalbusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu.Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute ,amestecand usor.Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas.Se toarna peste blatul copt,se decoreaza cu zmeura proaspata ,apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei.Se da la rece cel putin 3 ore,de prefertat de seara pana dimineata.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii