autor:

anuta

» » Prajituri

Tarta cu zmeura si crema aerata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
blat150 g unt, g faina,50 g amidon de porumb,1 ou.70 g zahar pudra, crema aerata2 oua,200 ml sirop de zmeura(daca nu avem inlocuim cu lapte),2 linguri de amidon de porumb,5 linguri de zahar.100 g unt, decor,250 g zmeura proaspata,1 plic Gelle tort,150 ml sirop de zmeura

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Preparam blatul mixand untul moale,la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul.Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem,indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2.Se prepara crema astfel;separam qalbusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu.Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute ,amestecand usor.Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas.Se toarna peste blatul copt,se decoreaza cu zmeura proaspata ,apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei.Se da la rece cel putin 3 ore,de prefertat de seara pana dimineata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si crema aerata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajiturica delicioasa

Prajiturica delicioasa

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 6 briose. Pentru crusta,

3 voturi    7 comentarii
40 min
Prajituri
Painea maimutei

Painea maimutei

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire. Zaharul

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat150 g unt, g faina,50 g amidon de porumb,1 ou.70 g zahar pudra
  • crema aerata2 oua,200 ml sirop de zmeura(daca nu avem inlocuim cu lapte),2 linguri de amidon de porumb,5 linguri de zahar.100 g unt
  • decor,250 g zmeura proaspata,1 plic Gelle tort,150 ml sirop de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca cu taitei, branza de vaci si fructe