1)Pt.baza:se sfarama biscuiti(eu i-am pus intr-o punga de plastic si am batut bine cu sucitorul)se amesteca cu zaharul si untul topit,se amesteca bine cu mana pana cand iasa ca un fel de pasta.Se pune intr-o forma de tarta si se da la rece.Intre timp se pregateste crema.
2)Crema:taie perele cubulete,toarna sucul de lamaie peste.Intr-o tigaie antiaderenta pune zaharul si untul la foc mediu,amesteca incontinu pana ajunge la o culoare usor maro...atunci adauga smantana si perele si mai lasa putin.Lasa sa se raceasca.
3)Scoate tarta din frigider si toarna deasupra crema.
4)Daca optati pt. frisca de casa,atunci se bate bine smantana,adauga apoi zaharul si bate bine in continuare,pune frisca intr-un spritz si decoreaza dupa plac.Eu am folosit frisca in spray,am decorat cu physalis si batonul de scortisoara.Se da la rece pana la servire.Nu am taiat inca nici o bucata din el,l-am facut pt. copii unei colege.Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii