Ingrediente
Pentru aluat:, , 3 cartofi mari, 150 g făină, 4 linguri ulei, puțină sare, , Pentru umplutură:, 3 cepe uscate, 3 fire de ceapă verde, 2 ouă, 300 g smântână, 300 g bacon, salam, cârnăciori (eu am folosit o combinație de salam uscat cu cârnăciori de casă), puțin ulei pentru a prăji ceapa, 150-200 g cașcaval, sare, piper, rozmarin
Dificultate: Medie | Timp: 2h
19 voturi
Mod de preparare
Cartofii îi curătăm, îi punem la fiert, apoi îi zdrobim ca și pentru piure și îi lăsăm să se răcească.
După ce s-au racit, îi amestecăm cu faina, uleiul și sarea și frământăm un aluat pe care îl ămpărțin în două bucăți: o parte mai mare pentru bază și cealaltă pentru partea de deasupra.
Pregătire umplutură:
Călim ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, apoi adăugăm mezelurile tăiate cubulețe mici, smântâna amestecată cu ouăle, ceapa verde și condimentele.
Întindem o foaie din bucata mai mare de aluat peste care adăugăm umplutura, iar peste umplutură radem cașcaval, iar peste cașcaval întindem cealalta foaie de aluat pe care o crestăm din loc în loc, ca să respire tarta și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.
Putem opri foarte puțin ou bătut pentru a unge tarta pe deasupra.