Pregătire aluat:
Cartofii îi curătăm, îi punem la fiert, apoi îi zdrobim ca și pentru piure și îi lăsăm să se răcească.
După ce s-au racit, îi amestecăm cu faina, uleiul și sarea și frământăm un aluat pe care îl ămpărțin în două bucăți: o parte mai mare pentru bază și cealaltă pentru partea de deasupra.
Pregătire umplutură:
Călim ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, apoi adăugăm mezelurile tăiate cubulețe mici, smântâna amestecată cu ouăle, ceapa verde și condimentele.
Întindem o foaie din bucata mai mare de aluat peste care adăugăm umplutura, iar peste umplutură radem cașcaval, iar peste cașcaval întindem cealalta foaie de aluat pe care o crestăm din loc în loc, ca să respire tarta și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.
Putem opri foarte puțin ou bătut pentru a unge tarta pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii