autor:

kamkrys75

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Ingrediente
2 cartofi mari, 1 dovlecel mare sau 2 zucchini, 150 gr parmezan ras, 1 lingura rasa faina, 2 fire ceapa verde, 1/2praz(optional,reteta originala nu are), 1/2 legatura marar, sare, piper dupa gust, chili (optional,eu nu am pus), ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Astazi,o reteta pe care am gasit-o pe blogul Retete de mancaruri .Este o reteta rapida,cu ingrediente la indemana oricui.La noi a avut mare succes!
1.Amestecati parmezanul cu faina, ceapa si prazul taiate rondele,mararul tocat,apoi condimentati dupa gust cu sare si piper.
2.Cartofii curatati de coaja si dovleceii se taie felii subtiri.
3.Ungeti o tava de 26 cm diametru de preferat cu peretii detasabili, cu putin ulei,apoi o tapetati cu hartie pentru copt.Asezati un strat de felii de cartofi,apoi un strat de felii de dovlecei.Condimentati fiecare strat cu sare si piper,apoi cu ajutorul unei pensule ungeti cu putin ulei stratul de dovlecei.Presarati 1/3 din amestecul de parmezan,apoi continuati asezarea pe straturi.
(la final veti avea 3 straturi de cartofi cu 2 straturi de dovlecei intre ele).Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi pe care-l acoperiti cu compozitia de parmezan ramasa.
4.Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit la 190 gr timp de 40 minute,apoi scoateti folia si mai lasati 15 minute pentru a se rumeni putin deasupra.
O puteti servi calda sau rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu  fructe de mare a la Cristi Roman

Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman

Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pachetele de vinete

Pachetele de vinete

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un

31 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 18 iulie 2013

    Bun, bun!! Am facut si eu , dar varianta fara dovlecei si a iesit la fel de gustoasa!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel mare sau 2 zucchini
  • 150 gr parmezan ras
  • 1 lingura rasa faina
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2praz(optional,reteta originala nu are)
  • 1/2 legatura marar
  • sare
  • piper dupa gust
  • chili (optional,eu nu am pus)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana. Cerneti faina intr-un castron

23 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
Eugenia Bogdan

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Bun, bun!! Am facut si eu , dar varianta fara dovlecei si a iesit la fel de gustoasa!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Paprikas de ciuperci