autor:

ana catalina focsa

» » Torturi

Tarta de mere

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
800 gr mere reineta, 1 ou intreg, 1 galbenus de ou, 5 linguri de faina, 5 linguri de zahar, 60 gr unt, 1 lingura de drojdie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se uneste faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.

Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.

Pastrati 2 mere deoparte pentru ornat, iar restul de mere taiati-le in felii subtiri sau in cuburi mici care le amestecati cu aluatul pregatit. Se unge cu unt o tava rotunda demontabila si se toarna compozitia cu merele taiate marunt amestecata bine.

Deasupra se asaza in forma de evantai restul de mere pe care le-am taiat in felii subtiri. Se prasara zahar si se baga la cuptorul deja incalzit la 180 grade C.

Se tine la cuptor timp de 40 minute. Cand este gata, se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca. Se scoate cu grija din tava si se poate adauga pe deasupra gem de piersici sau caise.

Eu am adaugat gem de caise imediat dupa ce am scos-o din cuptor, fiind fierbinte, gemul s-a topit un pic dandu-i dupa aceea o forma sticloasa si transparenta tartei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Gustoasa tarta ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 800 gr mere reineta
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 60 gr unt
  • 1 lingura de drojdie.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustoasa tarta ta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino