autor:

ana catalina focsa

» » Torturi

Tarta de mere

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
800 gr mere reineta, 1 ou intreg, 1 galbenus de ou, 5 linguri de faina, 5 linguri de zahar, 60 gr unt, 1 lingura de drojdie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se uneste faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.

Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.

Pastrati 2 mere deoparte pentru ornat, iar restul de mere taiati-le in felii subtiri sau in cuburi mici care le amestecati cu aluatul pregatit. Se unge cu unt o tava rotunda demontabila si se toarna compozitia cu merele taiate marunt amestecata bine.

Deasupra se asaza in forma de evantai restul de mere pe care le-am taiat in felii subtiri. Se prasara zahar si se baga la cuptorul deja incalzit la 180 grade C.

Se tine la cuptor timp de 40 minute. Cand este gata, se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca. Se scoate cu grija din tava si se poate adauga pe deasupra gem de piersici sau caise.

Eu am adaugat gem de caise imediat dupa ce am scos-o din cuptor, fiind fierbinte, gemul s-a topit un pic dandu-i dupa aceea o forma sticloasa si transparenta tartei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Curatim merelede coaja si de miez. untul il topim si il lasam sa se racoreasca, apoi punem intr-un

52 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Gustoasa tarta ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 800 gr mere reineta
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 60 gr unt
  • 1 lingura de drojdie.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

98 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustoasa tarta ta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Rafaela