Se uneste faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.
Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.
Pastrati 2 mere deoparte pentru ornat, iar restul de mere taiati-le in felii subtiri sau in cuburi mici care le amestecati cu aluatul pregatit. Se unge cu unt o tava rotunda demontabila si se toarna compozitia cu merele taiate marunt amestecata bine.
Deasupra se asaza in forma de evantai restul de mere pe care le-am taiat in felii subtiri. Se prasara zahar si se baga la cuptorul deja incalzit la 180 grade C.
Se tine la cuptor timp de 40 minute. Cand este gata, se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca. Se scoate cu grija din tava si se poate adauga pe deasupra gem de piersici sau caise.
Eu am adaugat gem de caise imediat dupa ce am scos-o din cuptor, fiind fierbinte, gemul s-a topit un pic dandu-i dupa aceea o forma sticloasa si transparenta tartei.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii