Se uneste faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.
Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.
Pastrati 2 mere deoparte pentru ornat, iar restul de mere taiati-le in felii subtiri sau in cuburi mici care le amestecati cu aluatul pregatit. Se unge cu unt o tava rotunda demontabila si se toarna compozitia cu merele taiate marunt amestecata bine.
Deasupra se asaza in forma de evantai restul de mere pe care le-am taiat in felii subtiri. Se prasara zahar si se baga la cuptorul deja incalzit la 180 grade C.
Se tine la cuptor timp de 40 minute. Cand este gata, se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca. Se scoate cu grija din tava si se poate adauga pe deasupra gem de piersici sau caise.
Eu am adaugat gem de caise imediat dupa ce am scos-o din cuptor, fiind fierbinte, gemul s-a topit un pic dandu-i dupa aceea o forma sticloasa si transparenta tartei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii