autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente forma 23 cm:, Aluat:, 2 oua, 1 albus, 90 g zahar, 90 g faina, Decor:, 1 portocala, 4 smochine proaspete, 250 g iaurt grecesc, 1 lingura zahar pudra, 3 linguri lichior de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale.

Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o crema deschisa la culoare.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se incorporeaza faina in crema de ou, amestecand cu lingura.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema de ou.

Se unge cu unt o forma de tarta/ tort cu fundul detasabil de 23 cm si se toarna aluatul.

Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana ce blatul devine auriu.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se spala portocala, se rade coaja si se stoarce sucul.

Se spala smochinele si se taie in 8.

Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si coaja de portocala.

Blatul se aseaza pe un platou si se gaureste din loc in loc cu o scobitoare.

Zeama de la portocala se amesteca cu lichiorul si se insiropeaza blatul.

Peste blatul insiropat se intinde iaurtul aromatizat cu coaja de portocala.

Se aseaza feliile de smochine si se tine la frigider pentru 1 ora.

Se scoate si se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de smochine cu iaurt si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă  răsturnată (cu mere şi gutuie)

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente forma 23 cm:
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Decor:
  • 1 portocala
  • 4 smochine proaspete
  • 250 g iaurt grecesc
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri lichior de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Un altfel de baclava