Se separa ouale.
Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o crema deschisa la culoare.
Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
Se incorporeaza faina in crema de ou, amestecand cu lingura.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema de ou.
Se unge cu unt o forma de tarta/ tort cu fundul detasabil de 23 cm si se toarna aluatul.
Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana ce blatul devine auriu.
Se scoate din forma si se lasa la racit.
Se spala portocala, se rade coaja si se stoarce sucul.
Se spala smochinele si se taie in 8.
Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si coaja de portocala.
Blatul se aseaza pe un platou si se gaureste din loc in loc cu o scobitoare.
Zeama de la portocala se amesteca cu lichiorul si se insiropeaza blatul.
Peste blatul insiropat se intinde iaurtul aromatizat cu coaja de portocala.
Se aseaza feliile de smochine si se tine la frigider pentru 1 ora.
Se scoate si se poate servi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii