Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta de smochine cu iaurt si portocale

Ingrediente

  • Ingrediente forma 23 cm:
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Decor:
  • 1 portocala
  • 4 smochine proaspete
  • 250 g iaurt grecesc
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri lichior de portocale

Mod de preparare

Se separa ouale.

Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o crema deschisa la culoare.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se incorporeaza faina in crema de ou, amestecand cu lingura.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema de ou.

Se unge cu unt o forma de tarta/ tort cu fundul detasabil de 23 cm si se toarna aluatul.

Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana ce blatul devine auriu.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se spala portocala, se rade coaja si se stoarce sucul.

Se spala smochinele si se taie in 8.

Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si coaja de portocala.

Blatul se aseaza pe un platou si se gaureste din loc in loc cu o scobitoare.

Zeama de la portocala se amesteca cu lichiorul si se insiropeaza blatul.

Peste blatul insiropat se intinde iaurtul aromatizat cu coaja de portocala.

Se aseaza feliile de smochine si se tine la frigider pentru 1 ora.

Se scoate si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise