Se separa ouale.
Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o crema deschisa la culoare.
Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
Se incorporeaza faina in crema de ou, amestecand cu lingura.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema de ou.
Se unge cu unt o forma de tarta/ tort cu fundul detasabil de 23 cm si se toarna aluatul.
Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana ce blatul devine auriu.
Se scoate din forma si se lasa la racit.
Se spala portocala, se rade coaja si se stoarce sucul.
Se spala smochinele si se taie in 8.
Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si coaja de portocala.
Blatul se aseaza pe un platou si se gaureste din loc in loc cu o scobitoare.
Zeama de la portocala se amesteca cu lichiorul si se insiropeaza blatul.
Peste blatul insiropat se intinde iaurtul aromatizat cu coaja de portocala.
Se aseaza feliile de smochine si se tine la frigider pentru 1 ora.
Se scoate si se poate servi.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii