autor:

Strumfa Bucatareste

» » Dulciuri diverse

Tarta Fresh

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Ingrediente
1) Blat:, 250 g biscuiti la alegere, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingura cacao, 80 g unt, 100 ml apa, esenta de rom, , 2) Crema:, cca 250 g branza dulce de vaca, cca 250 g mascarpone, 1 plic zahar vanilinat, zahar brun dupa gust, , 3) gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:



Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am presat.

Untul l-am pus pe foc si l-am topit, impreuna cu apa, zaharul, zaharul vanilinat si cacaoa, cand s-a topit untul am adaugat cam o lingurita de esenta de rom. Se ia cratita de pe foc si se adauga in compozitia de unt, biscuitii faramitati, se omogenizeaza bine, va iesi un bulgare mare de biscuiti.

Am pus hartie de copt intr-o forma de tarta si am aranjat blatul de biscuiti in asa fel incat sa acopere foarte bine peretii formei. Se preseaza bine pentru a avea tinuta. Se da la rece pana faceti crema.



Crema:

Am pus cantitati aproximative deoarece le puteti pune dupa ochi si gust.

Branza dulce se paseaza bine pana devine mai cremoasa, se adauga mascarpone, zaharul vanilinat si zaharul brun dupa gust. Eu nu mananc foarte dulce, asa ca am pus doar 2 linguri. Aceasta crema am asezat-o peste blatul de biscuiti si am dat iar la rece.



Intre timp am scurs de suc niste coacaze din cele puse pentru la iarna. Fructele bine scurse le-am asezat peste crema de branza, iar din suc am facut o gelatina conform instructinunilor de plic si am adaugat peste fructe. Am mai lasat la rece pana s-a intarit gelatina cam 2 ore si apoi ne-am pus la treaba, adica pe mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Fresh" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in

28 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

91 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1) Blat:
  • 250 g biscuiti la alegere
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura cacao
  • 80 g unt
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • 2) Crema:
  • cca 250 g branza dulce de vaca
  • cca 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • zahar brun dupa gust
  • 3) gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata tarta ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rafaello