autor:

Strumfa Bucatareste

» » Dulciuri diverse

Tarta Fresh

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Ingrediente
1) Blat:, 250 g biscuiti la alegere, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingura cacao, 80 g unt, 100 ml apa, esenta de rom, , 2) Crema:, cca 250 g branza dulce de vaca, cca 250 g mascarpone, 1 plic zahar vanilinat, zahar brun dupa gust, , 3) gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:



Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am presat.

Untul l-am pus pe foc si l-am topit, impreuna cu apa, zaharul, zaharul vanilinat si cacaoa, cand s-a topit untul am adaugat cam o lingurita de esenta de rom. Se ia cratita de pe foc si se adauga in compozitia de unt, biscuitii faramitati, se omogenizeaza bine, va iesi un bulgare mare de biscuiti.

Am pus hartie de copt intr-o forma de tarta si am aranjat blatul de biscuiti in asa fel incat sa acopere foarte bine peretii formei. Se preseaza bine pentru a avea tinuta. Se da la rece pana faceti crema.



Crema:

Am pus cantitati aproximative deoarece le puteti pune dupa ochi si gust.

Branza dulce se paseaza bine pana devine mai cremoasa, se adauga mascarpone, zaharul vanilinat si zaharul brun dupa gust. Eu nu mananc foarte dulce, asa ca am pus doar 2 linguri. Aceasta crema am asezat-o peste blatul de biscuiti si am dat iar la rece.



Intre timp am scurs de suc niste coacaze din cele puse pentru la iarna. Fructele bine scurse le-am asezat peste crema de branza, iar din suc am facut o gelatina conform instructinunilor de plic si am adaugat peste fructe. Am mai lasat la rece pana s-a intarit gelatina cam 2 ore si apoi ne-am pus la treaba, adica pe mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Fresh" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes cu vanilie si surpriza pentru Valentine's Day

Cupcakes cu vanilie si surpriza pentru Valentine's Day

Dam fondantele la congelator pentru 5 ore inainte de a pregati prajiturelele. Se incalzeste

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Mod de preparare Mere: Punem merele la calit impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara si

38 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1) Blat:
  • 250 g biscuiti la alegere
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura cacao
  • 80 g unt
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • 2) Crema:
  • cca 250 g branza dulce de vaca
  • cca 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • zahar brun dupa gust
  • 3) gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata tarta ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes sarate cu urda si marar