autor:

Strumfa Bucatareste

» » Dulciuri diverse

Tarta Fresh

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2012

Ingrediente
1) Blat:, 250 g biscuiti la alegere, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingura cacao, 80 g unt, 100 ml apa, esenta de rom, , 2) Crema:, cca 250 g branza dulce de vaca, cca 250 g mascarpone, 1 plic zahar vanilinat, zahar brun dupa gust, , 3) gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:



Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am presat.

Untul l-am pus pe foc si l-am topit, impreuna cu apa, zaharul, zaharul vanilinat si cacaoa, cand s-a topit untul am adaugat cam o lingurita de esenta de rom. Se ia cratita de pe foc si se adauga in compozitia de unt, biscuitii faramitati, se omogenizeaza bine, va iesi un bulgare mare de biscuiti.

Am pus hartie de copt intr-o forma de tarta si am aranjat blatul de biscuiti in asa fel incat sa acopere foarte bine peretii formei. Se preseaza bine pentru a avea tinuta. Se da la rece pana faceti crema.



Crema:

Am pus cantitati aproximative deoarece le puteti pune dupa ochi si gust.

Branza dulce se paseaza bine pana devine mai cremoasa, se adauga mascarpone, zaharul vanilinat si zaharul brun dupa gust. Eu nu mananc foarte dulce, asa ca am pus doar 2 linguri. Aceasta crema am asezat-o peste blatul de biscuiti si am dat iar la rece.



Intre timp am scurs de suc niste coacaze din cele puse pentru la iarna. Fructele bine scurse le-am asezat peste crema de branza, iar din suc am facut o gelatina conform instructinunilor de plic si am adaugat peste fructe. Am mai lasat la rece pana s-a intarit gelatina cam 2 ore si apoi ne-am pus la treaba, adica pe mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Fresh" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca

10 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Martipan cu gust de merisoare

Martipan cu gust de merisoare

Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore ca sa se cojeasca usor,

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1) Blat:
  • 250 g biscuiti la alegere
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura cacao
  • 80 g unt
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • 2) Crema:
  • cca 250 g branza dulce de vaca
  • cca 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • zahar brun dupa gust
  • 3) gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata tarta ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Piscoturi pufoase