autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2011

Ingrediente
•1 gutuie mare, •3 mere mari, •125 g de unt, •200 g de faină, •Puţin zahăr pudră, •Câteva nuci, •Un vârf de cuţit de sare, •1 zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină apă călduţă pentru a obţine un aluat omogen. Dacă e necesar, mai pune făină. Lasă la odihnă într-o pungă.

Curăţă fructele, taie felii mai mari şi într-o tigaie topeşte 25 g de unt şi căleşte feliile de fructe. Pune mai întâi gutuile pentru că sunt mai tari.Lasă cam 5 minute, adaugă zahărul şi vanilia. Mai lasă 2 minute, nu trebuie să devină prea moi.
Unge o tavă mai adâncă (20 cm diametru) cu unt sau margarină. Varsă în tavă fructele. Pune nucile într-o tavă şi prăjeşte-le puţin în cuptor.
Întinde aluatul pe o planşetă înfăinată. Eu am folosit punga în care a stat la odihnă. A fost simplu: când a fost puţin mai mare decât tava, am tăiat punga şi l-am răsturnat peste fructe. Am pus mai întâi nişte mac pe fundul tăvii, dar nu a fost cine ştie ce gustul de mac. Apăsaţi puţin aluatul pe margini şi faceţi la mijloc o gaură să iasă aburii, înţepaţi restul cu o furculiţă.
Coace 20-30 de minute la 210°C (termostat 7). Răstoarnă tarta pe o farfurie mai mare şi presară cu nucile .
Se poate servi călduţă sau rece. Pentru cine doreşte, poate adăuga un fir de smântănă sau îngheţată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2011

    O tarta ce merge in orice ocazii!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • •1 gutuie mare
  • •3 mere mari
  • •125 g de unt
  • •200 g de faină
  • •Puţin zahăr pudră
  • •Câteva nuci
  • •Un vârf de cuţit de sare
  • •1 zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
mihai

mihai (Chef de cuisine)

O tarta ce merge in orice ocazii!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rafaello de casa, cu lichior de cocos